luni, 10 septembrie 2012

Astenie sau lantenţă?


     Pe blog se pare că e astenie datorită pauzei competiţionale cauzată de pauza pentru meciurile internaţionale amicale sau amicale, de pregătire.

   Sper însă că în biroul lui Rodgers de la Melwood nu e aceeaşi lipsă de activitate. Sper chiar că Bosul munceşte febril ca să pună echipa pe picioare într-un sens concret.

   Pe mine mă frământă teribil problemele din atac ale echipei. Vârf de lance clar e Luis Suarez. Urmează apoi Borini, Sterling, Downing, Morgan, Assaidi, şi să zicem Yesil, cu toate că sunt sceptic în ceea ce îl piveşte debutul în acest sezon; şi Suso (?).

   Dacă cu Sterling aripă stânga atacul arată echilibrat, nu pot să spun acelaşi lucru şi despre ceilalţi băieţi din atac. Mă repet: Borini nu are calităţi de aripă; nu are nici dribling, nici viteză, deci nu are explozie. Cred că el de fapt e un atacant de careu. Am văzut că e foarte arţăgos şi ceea ce specialişti numesc "plasament", adică noroc, italianul are din plin. Mingea "sare" la el în careu. Poate că încă nu e un finalizator pur-sânge, dar cred că ar fi mai prolific decât Suarez în centrul atacului. Deci oarecum, cred că ar trebui să facă schimb de poziţii cu Luis, în atac. Unii dintre voi au afirmat că Suarez a jucat ca aripă drepta la Ajax, club la care a avut un procentaj al ocaziilor fructificate remarcabil. Nu cunsoc prea multe despre Luis din perioada Ajax, dar am încredere în voi.

   Oricum ar roti, întoarce mecanismul din atac, sper ca Rodgers să găsească formula ideală. Cheiţa e la el.

   La mijlocul echipei, lucrurile par că sedimentează. Rodgers a declarat că cel mai important e ca echipa să aibă mingea, înainte de toate. Deci echipa o să aibă mingea şi o s-o plimbe, chiar dacă doar în apărare, fără scop, dar o s-o plimbe. 

   Dacă îmi permiteţi, aşezată în teren, echipa arată ca o vază tăiată în plan frontal, aşezată pe orizontală în care e suflată apă dintr-o parte în alta a cavitaţii, fără scop însă. Mingea ar reprezenta apa, iar gura vazei ar reprezenta poarta adversă. Sau fundul vazei ar reprezenta poarta adversă, la cum arată atacul în acest moment. Atac steril, pentru puţin timp de acum înainte, sper.

   Dacă e un jucător care să reprezinte în totalitate jocul pe care vrea să îl implementeze Rodgers, acel jucător este Joe Allen. Galezul a avut un impact imediat de la sosirea sa pe Anfield şi chiar şi marile legennde ale clubului au lăudat prestaţia sa de până acum. E incredibil cu el a venit ca un anonim şi practic a preluat ostilităţile la mijlocul terenului. Poate e cel mai bun transfer de după Luis Suarez încoace.

   Încă nu am înţeles pe deplin filozofia de atac a lui Rodgers, dar am un sentiment bun.

   Chiar dacă e târziu şi ascult Linkin Park şi simt că am febră pentru că sunt epuizat psihic, e întotdeauna o plăcere să scriu pentru voi. YNWA!


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.