joi, 27 septembrie 2012

Pornim la drum



     "Liverpool a debutat cu o victorie în noul sezon, după ce a învins în deplasare pe West Brom cu scorul de...."

   Aşa ar fi trebuit să înceapă articolul pe care l-am scris la sfârşitul primului meci pe care Liverpool l-a jucat în noul sezon, dar cum mulţi consideră că pentru echipa noastră favorită acum începe sezonul, să spunem că am debutat cu dreptul în noul sezon.

   Din păcate, realist, Liverpool a ratat startul sezonului, având conform statisticilor unul dintre cele mai slabe starturi de campionat din istoria clubului.

   Astfel, excluzând meciurile lejere, cele jucate pentru calificarea în Europa League, Liverpool a pierdut trei şi a terminat la egalitate celelalte două meciuri jucate în campionat până acum. În meciul de Europa League a obţinut victoria în primul emci din grupe.

   În fine, să privim şi partea pozitivă a lucrurilor. Azi am obţinut prima victorie în competiţiile interne.

   Chiar cu echipa a doua, am jucat destul de bine şi am câştigat meritat. Din câte am înţeles în runda următoare a Capital One Cup, sau League Cup, competiţie în care ne-am impus sezonul trecut şi pe care trebuie să ne luptăm să o păstrăm, în runda următoare, Liverpool va întâlni fost echipă a lui Rodgers: Swansea.

   Privind disputa de cu West Brom, să spunem în primul rând că nimeni nu poate să nege că Nuri Şahin a fost omul meciului.

   Fotbalistul turc începe să ne intre la inimă şi ne va lipsi nu numai de pe teren când va  pleca înapoi la Madrid. În meciul de azi a arătat că are clasă. Cu toate că nu are o viteză de invidiat, compensează prin plasament şi viziune a jocului. Din dezinvoltura cu care se mişcă în teren şi pasează mingea se cunoaşte că e un jucător de talie mondială.

   Cred că mai are nevoie de meciuri ca să îi mai crească moralul, pentru că psihic eu simt că încă nu şi-a revenit după precedentul sezonul, ratat la Madrid.

   Rodgers a aliniat o echipă tânără, dacă îl excludem pe bătrânul Carragher. Bătrânul fundaş încă se mai sacrifică pentru Liverpool, chiar şi la 34 de ani, exemplar!

   La mijocul terenului l-am remarcat pe Şahin, care a marcat o dublă şi pe Assaidi care confirmă că e un jucător care poate să facă diferenţa; creează şi spectacol, necesar tribunelor. Downing confirmă încă odată că e un martalog (scuzaţi expresia).

   În atac a debutat tânărul Sinclair dar şi Yesil, cel pe cre îl aşteptam la lucrul. Germanul, nu doar ca fizionomie ( mi se pare mie), dar şi ca stil de joc seamănă cu Higuain. A creat câteva ocazii interesante dar s-a pierdut mai apoi în faţa masivilor fundaşi ai lui West Brom. Şi pe Suso să îl remarc, cu toate că încă nu ştiu precis pe ce post joacă, şi nu a pornit ca titular, însă el a fost cel care a făcut faza celui de-al doilea gol.

   Una peste alta, e un nou început, să sperăm ce de la acest meci înainte, vom obţine cât mai multe victorii consecutive. 

   YNWA!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.