miercuri, 12 septembrie 2012

JUSTICE FOR THE 96 !


   Tragedia de pe 15 aprilie 1989, de pe stadionul Hillsborough, bântuie şi acum întregul regat. O comisie care a investigat acest caz mai mulţi ani la rând, a făcut astăzi public raportul acelei tragedii, însă pentru a înţelege mai bine, trebuie să istorisim puţin ceea ce s-a întâmplat.

   Semifinala cupei dintre Liverpool şi Nottingham era aşteptată de întreaga insulă. Gruparea de pe Anfield a primit mult mai puţine bilete decât adversara lor. De asemenea, drumul dintre Liverpool şi Sheffield era în construcţie, iar nimeni nu a semnalat acest lucru, care a produs întârzierea fanilor echipei de la Melwood. Meciul nu a fost amânat, iar poliţia britanică a deschis porţile arenei pentru intrarea celor ajunşi mai târziu, fără să observe că tribuna alocată fanilor cormorani era arhi-plină, ceea ce a precedat o busculadă de nedescris, în care au murit 96 de oameni, iar alţi 700 au fost răniţi.

   În urma acestei întâmplări, poliţia engleză împingea vina către suporterii lui Liverpool, iar astăzi, după ce dosarele investigaţiei au fost arătate lumii întregi, s-a constatat că autorităţile au încercat să ascundă adevărul.

     " Suporterii lui Liverpool nu sunt cauza dezastrului! În lumina noilor evidenţe din acest raport, ca Prim Ministru e de datoria mea să cer scuze familiilor celor 96 de victime pentru ce au suferit în ultimii 23 de ani " a declarat David Cameron, prim-ministrul Angliei.


   Everton Football Club a fost alături de Liverpool în această zi, punând la vânzare tricouri imprimate special în memoria celor 96 de victime. Respect pentru ei şi You'll never walk alone pentru cele 96 de victime şi pentru familiile lor!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.