luni, 5 decembrie 2011

AVANCRONICĂ - Fulham v Liverpool

 
   A trecut aproape un an de la venirea lui Kenny Dalglish la cârma lui Liverpool, iar suporterii simt că echipa merge pe drumul cel bun, sub îndrumarea 'bătrânului' antrenor. 

   În acest sezon, cormoranii au remizat în cinci din cele şapte meciuri, de pe teren propriu, fapt care ridică unele semne de întrebare, dar băieţii lui Kenny nu au mai pierdut în campionat de la înfrângerea usturătoare de pe White Hart Lane, lucru care ne bucură, pentru că începem să avem o oarecare constanţă în rezultate. Fulham o duce mai rău, obţinând doar două victorii în actuala stagiune de Premier League, una acasă şi una în deplasare.

   Analizând poziţia celor două echipe în clasament, formaţia gazdă nu se află pe o poziţie prea bună, fiind pe locul 16, cu 12 puncte din 13 meciuri, iar Liverpool se află pe poziţia a 7-a, cu 23 de puncte. Visul european al cormoranilor continuă, iar pentru acest lucru, elevii lui Dalglish trebuie să câştige pe Craven Cottage, ca să menţină o legătură strânsă cu echipele din topul clasamentului. Dacă vor câştiga la o diferenţă de trei goluri, jucătorii de pe Anfield vor urca până pe locul cinci, la doar două puncte distanţă de locul patru, ocupat momentan de Chelsea.

   Ultima partidă dintre cele două echipe, în capitala Angliei, a fost câştigată de Liverpool, cu scorul de 5-2, într-un meci în care Maxi Rodriguez a punctat de trei ori, iar Kuyt şi Suarez au marcat o singură dată.

   În tabăra gazdelor, se pare că Martin Jol nu se poate baza pe serviciile lui Damien Duff, jucător care a acuzat o accidentare, iar Davies şi Grygera sunt şi ei indisponibili. Mousa Dembele, Clint Dempsey şi Bryan Ruiz, ar putea fi titulari în primul unspreze al olandezului.

   De partea cealaltă, Dalglish nu se poate baza pe serviciile lui Steven Gerrard, dar şi pe cele ale lui Lucas Leiva, ambii fiind accidentaţi. Mijlocaşul brazilian este aşteptat să fie înlocuit cu Jay Spearing, care abia aşteaptă să se afirme în prima formaţie a lui Dalglish.

   Partida va fi condusă de Kevin Friend, asistat pe margini de Ganfield şi Turner, iar al patrulea oficial este Lee Mason. Friend a mai arbitrat-o o singură dată pe Liverpool în acest sezon, în victoria de pe Anfield, cu scorul de 2-1, contra lui Wolverhampton.

   Meciul va avea loc de la ora 22, ora României, şi va fi transmis în ţara noastră de DigiSport 2. 

   Liverpool are mare nevoie de victorie în această partidă, iar un rezultat de egalitate ar fi considerat un eşec. Sperăm ca Dalglish să alinieze o formulă de start competitivă, care să obţină uşor o victorie mult aşteptată pe Craven Cottage.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.