vineri, 30 decembrie 2011

AVANCRONICĂ - Liverpool v Newcastle United

   
   În această seară, Liverpool şi Newcastle United se întâlnesc în ultima etapă a turului în Premier League, acesta fiind şi ultimul meci al anului pentru formaţia lui Kenny Dalglish.

   Această confruntare a oferit una dintre cele mai frumoase partide din istoria Barclays Premier League-ului. Cu 15 ani în urmă, Liverpool a trecut de formaţia de pe St. James Park cu scorul de 4-3, după ce toate golurile cormoranilor au fost marcate de Robbie Fowler.

   Elevii lui Dalglish vin după un egal ruşinos contra celor de la Blackburn, iar acum când Suarez este suspendat, atacul formaţiei noastre va fi mult mai slăbit. Incredibil şi ruşinos în acelaşi timp, dar ultimele două clasate, Blackburn şi Bolton, au marcat mai mult goluri de cât a făcut-o Liverpool, iar acest lucru pune serioase semne de întrebare. În ciuda faptului că Liverpool este neînvinsă pe teren propriu, băieţii de la Melwood au pierdut 12 puncte în acest sezon pe Anfield, iar acele puncte îi puteau aduce echipei o clasare mult mai bună, nemaipunând la socoteală punctele pierdute în deplasare.

   Newcastle vine după o victorie pe terenul lui Bolton, dar nici ei nu au impresionat în ultimele meciuri. Băieţii lui Alan Pardew se află în spatele lui Liverpool, la doar un punct distanţă, fapt care transformă acest duel într-un adevărat derby.

   În tabăra gazdelor, Kenny Dalglish nu are nici un jucător accidentat, după ce Steven Gerrard a revenit în partida cu Blackburn. Situaţia lui Lucas nu mai este discutată, acest fiind indisponibil pentru restul sezonului. Ceea ce îl pune pe gânduri pe managerul scoţian este absenţa lui Suarez, care a fost suspendat după gestul urât făcut în partida cu Fulham. Se pare că Andy Carroll va fi titular, iar presiunea este foarte mare pe umerii acestuia. Poate că prezenţa lui Gerrard îl va motiva şi îl va face pe acesta să devină mult mai periculos în faţa porţii foştilor colegi. 

   De partea cealaltă, Alan Pardew este fericit că super-atacantul său, Demba Ba, poate să joace, în ciuda unei lovituri acuzate după partida cu Bolton. Senegalezul din atacul coţofenelor este un adevărat killer, după ce a marcat 14 goluri în acest sezon, fiind al doilea jucător prezent în clasamentul golgheterilor, după Robin van Persie. Davide Santon şi-a revenit după accidentare, iar lista indisponibililor este formată din: Ranger, Lovenkrands, Guthrie, S. Taylor şi Marveaux.

   Partida va începe de la ora 21:45 şi va fi transmisă în România de DigiSport 1.

   Cavalerul fluierului va fi Lee Probert, asistat pe margini de Burt şi Watts, iar al patrulea arbitru va fi Anthony Taylor. Probert a mai arbitrat-o pe Liverpool în acest sezon de două ori (Chelsea 1-2 Liverpool; Liverpool 3-1 Bolton Wanderers) şi o dată în League Cup (Stoke City 1-2 Liverpool). Pe Newcastle a arbitrat-o o singură dată, în partida de pe teren propriu cu Tottenham Hotspur, încheiată cu scorul de 2-2.

   Cu toţii suntem conştienţi că va fi o partidă extrem de grea, ţinând cont de situaţia ambelor echipe. Sperăm totuşi şi suntem încrezători că vom câştiga. Foamea de victorie a băieţilor va fi de nestăpânit, iar cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu un joc bun prestat, cele trei puncte vor veni pe Anfield.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.