miercuri, 21 decembrie 2011

AVANCRONICĂ - Wigan Ahtletic v Liverpool

   
   Liverpool se deplasează în această seară pe terenul lui Wigan Athletic, formaţie care le-a pus mari probleme cormoranilor în ultimele dueluri, atât pe teren propriu, cât şi în deplasare.

   În sezonul trecut, ambele partide dintre cele două echipe s-au terminat cu acelaşi scor (1-1), după ce formaţia de pe Anfield a deschis scorul de fiecare dată. Cu două sezoane în urmă, Rodallega a adus victoria gazdelor în acel Wigan – Liverpool, terminat cu scorul de 1-0. 

   În ultimele trei deplasări pe DW Stadium, cormoranii nu au reuşit să câştige, ceea ce sperăm să se schimbe în această seară. Wigan a câştigat doar o singură partidă pe teren propriu în acest sezon, remizând în trei meciuri şi pierzând patru. Dacă ‘latics’ vor pierde, se va contoriza a 500-a înfrângere din istoria clubului condus de Roberto Martinez.

   Aruncând o privire asupra situaţiei jucătorilor, în tabăra gazdelor, Hugo Rodallega este incert, datorită unei mici accidentări suferite în partida cu Chelsea. De asemenea, fundaşul Emerson Boyce este indisponibil, fiind aproape de o revenire, dar nu este 100% pregătit.

   În formaţia lui Dalglish, Jay Spearing îşi ispăşeşte ultima etapă de suspendare după cartonaşul roşu primit în partida cu Fulham, iar Steven Gerrard nu este încă destul de pregătit pentru a reveni. Craig Bellamy ar putea fi odihnit, dar nu se ştie nimic cu privire la acest lucru. După cele opt etape de suspendare primite, Suarez va rata acest duel, iar acest lucru îl pune pe gânduri pe Dalglish, acesta trebuind să aleagă cea mai bună soluţie pentru atac. Acum este momentul ca Andy Carroll să se afirme, dar nu prea credem în acest lucru.

    Partida va fi arbitrată de Michael Oliver, fiind asistat pe margini de Richardson şi West, iar al patrulea oficial va fi Phil Dowd. 

   Disputa va începe de la ora 22:00, nefiind transmisă în România.

   Elevii lui Kenny nu trebuie să facă paşi greşiţi, de aceea, o victorie pe DW Stadium ar fi excelentă, dat fiind faptul că Tottenham Hotspur şi Chelsea se întâlnesc în această etapă. Ştim că va fi o partidă grea, dar managerul scoţian de pe banca cormoranilor ştie cum să abordeze o asemenea încrâncenare, iar victoria nu trebuie să ne scape. 

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.