sâmbătă, 10 decembrie 2011

VICTORIE MUNCITĂ: Liverpool 1-0 QPR

 
   Băieţii lui Dalglish au reuşit în sfârşit să încheie seria neagră de rezultate de egalitate pe teren propriu, şi au învins cu scorul de 1-0 formaţia londoneză a lui Neil Warnock, Qeens Park Rangers.

   Cum era de aşteptat, partida a fost foarte dificilă, echipa oaspete punând multă presiune, mai ales în repriza secundă.

   Prima repriză i-a aparţinut lui Liverpool, care a dominat total jocul, având numeroase ocazii la poarta marelui Cerny, care a apărat fantastic în acest duel, înlocuindu-l cu brio pe portarul titular. Maxi Rodriguez a irosit una dintre cele mai mari şanse, după ce a scăpat singur cu goalkeeper-ul oaspeţilor. Cu o posesie zdrobitoare de 65%, şi cu foarte multe şanse de a marca de partea gazdelor, rezultatul pauzei a fost neschimbat.

   În repriza secundă, cormoranii s-au aruncat în atac încă din primul minut, iar o lovitură de cap a lui Suarez a fost suficientă pentru a deschide scorul, după ce apărătorii oaspeţilor au uitat să-l mai marcheze. Maxi Rodriguez a ratat încă o oportunitate imensă, trăgând în portarul lor, după o combinaţie halucinantă cu Suarez. Managerul lui Qeens Park Rangers, Neil Warnock, i-a motivat foarte mult pe băieţii săi, iar odată cu anumite schimbări prin care s-a forţat atacul, formaţia sa a pus multă presiune pe apărarea cormoranilor, dar nu a reuşit să-şi creeze nici o ocazie mare de gol. Majoritatea acţiunilor se încheiau la marginea careului sau printr-o respingere a unui jucător. 

   După ce Lee Mason a acordat trei minute de prelungire, oaspeţii s-au îndreptat spre poarta lui Reina, dar după un contraatac al cormoranilor, Wright-Phillips era să-şi dea autogol, mingea trimisă de el lovind bara transversală a porţii lui Cerny.

   Aşadar, elevii 'regelui' au obţinut trei puncte vitale şi preţioase, urcând un loc în clasament, la doar trei puncte de poziţia a 4-a, care duce în Uefa Champions League. În etapa viitoare, Liverpool se va deplasa la Aston Villa, acolo unde trebuie să obţină alte trei puncte, importante în bătălia pentru mult râvnitul Top4, despre care se discută în ultima vreme mai mult decât despre titlul de campioană.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.