sâmbătă, 10 decembrie 2011

AVANCRONICĂ - Liverpool v QPR

   
   Lucrurile arată bine în acest week-end pe Anfield Road, acolo unde Liverpool primeşte vizita mult mai inferioarei Qeens Park Rangers, însă cu toate acestea, se anunţă o partidă incendiară între cele două formaţii.

   Cormoranii au mare nevoie de puncte acasă, ţinând cont că au câştigat doar două partide pe teren propriu, în acest sezon, situându-se pe poziţia a 7-a.

   De partea cealaltă, formaţia oaspete stă bine în clasament, fiind pe poziţia a 11-a, la o oarecare distanţă liniştitoare de locurile retrogradabile.

   În tabăra gazdelor, cei mai importanţi mijlocaşi centrali, Lucas Leiva şi Steven Gerrard, vor absenta datorită accidentărilor, iar Jay Spearing este suspendat după cartonaşul roşu primit în partida cu Fulham. Luând în considerare aceste absenţe, este de aşteptat ca antrenorul cormoranilor să aleagă dintre aceste două variante: folosirea lui Shelvey pe postul de mijlocaş central sau folosirea lui Henderson pe acel post. Vom vedea ...

   De partea cealaltă, Neil Warnock nu se poate baza în continuare pe serviciile portarului titular, Kenny, care încă acuză o lovitură dureroasă, iar pe lângă acesta, în tabăra indisponibililor îi mai găsim şi pe Matthew Connolly, DJ Campbell, Kieron Dyer şi Rob Hulse. Cu toate acestea, Qeens Park Rangers are jucători foarte buni, iar aici îi putem enumera pe: Joey Barton, Adel Taarabt, Shaun Wright-Phillips, Luke Young, Danny Gabbidon, Anton Ferdinand, Armand Traore, Jay Bothroyd şi Heidar Helguson.

   În 1990, Kenny Dalglish, din postura de antrenor al cormoranilor, a învins-o pe teren propriu cu scorul de 2-1, pe Qeens Park Rangers, acela fiind meciului decisiv care a adus titlul pe Anfield, în acel sezon.

   Partida va fi arbitrată de Lee Mason, asistat pe margini de Halliday şi McDonough, iar al patrulea oficial este Mark Clattenburg.

   Această partidă nu va fi transmisă în România de nici un post de televiziune, având loc de la ora 17.

   Sperăm ca nevoie de puncte să-i motiveze pe băieţii lui Dalglish, care vin după înfrângerea nemeritată de la Fulham. O victoria ne-ar readuce speranţa că putem să ne clasăm pe o poziţie cât mai bună, până la sosirea perioadei de transferuri, în care ne vom întări serios echipa, pentru a ne îndeplini la finalul acestui sezon obiectivul mult râvnit – calificarea în Uefa Champions League.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.