duminică, 19 februarie 2012

ANALIZA PARTIDEI: Liverpool 6-1 Brighton

 
   În sfârşit ne bucurăm şi noi ca nişte copilaşi după o victorie la un asemenea scor, pentru că să fim sinceri, nu prea am avut parte de aşa ceva în ultimul timp, chiar dacă această măreaţă victorie a fost împotriva unei echipe precum Brighton, care a arătat la unele faze că doreşte să atace şi să marcheze, dar diferenţa de valoare s-a văzut clar.

   M-a surprins Dalglish cu formula pe care a aliniat-o la start ... nu ştiu dacă într-un mod pozitiv sau negativ. Eram extrem de mulţumit pentru că jucam 4-4-2, dar când văzut că nu l-a introdus pe Doni sau Shelvey, m-a uimit un pic. Eram sigur că scoţianul de pe banca noastră vrea să atace mult şi să marcheze multe goluri pentru a-i aduce cu moralul ridicat pe băieţi, dar putea risca şi o accidentare în acelaşi timp, înainte de finala Carling Cup. 

   Echipa a fost bine determinată, cu o poftă de joc excelentă, iar unii jucători m-au surprins prin prestaţia lor, dar să o începem de la un capăt. 

   Reina a apărat bine, iar la gol a plonjat el, dar nu mai avea ce să-i facă pentru că puştanul ăla a şutat cu forţă. Enrique nu a mai avut un adversar de talia lui Antonio Valencia şi a urcat extrem de mult pe faza de atac, practicând un joc foarte bun. Carragher a egalat acel record despre care v-am vorbit în avancronică, iar Skrtel a marcat, ceea ce este cel mai important. Johnson a făcut şi el o partidă bună, rareori fiind în dificultate, în faţa remarcatului meu din tabăra oaspeţilor - Lua Lua. Per total, apărarea noastră nu a fost obosită prea tare. 

   Charlie Adam a avut rolul unui coordonator de joc, cu pasele alea lungi ale lui care i-au ieşit uneori, dar au şi eşuat uneori. Oricum, nu m-a impresionat foarte mult în acest meci. Gerrard a condus bine echipa şi a avut câteva ocazii importante. Merită cu adevărat să ridice măcar un trofeu deasupra capului în acest sezon. Despre Henderson spun acelaşi lucru care le-am spus şi despre Adam. Nu m-a impresionat prea mult, dar Kenny îi tot acordă şanse în continuare, în schimb, cel care m-a impresionat cel mai mult în acest meci şi care consider eu că a fost omul meciului este Stewart Downing. Cred că a fost cel mai bun meci al său de când este la Liverpool. Sper să o continue tot aşa. Suarezică al nostru a jucat bine, dar nu ştiu ce are cu penalty-urile. A mai ratat unu' cu Sunderland în prima etapă, dar s-a revanşat la gol, acolo unde Carroll a făcut un lucru mare, deşi putea să marcheze el. Masivul atacant englez i-a pasat lui Suarez, iar golul său a arătat că în spatele acestui uriaş se ascunde un posibil atacant care pune mari probleme defensivei adverse, atunci când are mingea în careu.

   Despre schimbări ce pot să spun ... Kuyt a obţinut acel penalty, pe Maxi nu prea l-am văzut, dar suporterii îl tot cereau încontinuu, iar Shelvey m-a impresionat din nou. Merită mai multe şanse în primul 11 şi sper să le primească. L-aş titulariza fără nici o nedumerire în dauna lui Adam. 

   Acum aşteptăm şi noi cu sufletul la gură finala Carling Cup. Dacă o câştigăm atunci înseamnă că Liverpool a urcat spre o culme care o va duce cât mai sus. Mă gândesc acum doar la finala de duminică şi îmi imaginez cum ridică Stevie cupa. Cardiff a pierdut parcă în etapa asta la Ipswich, scor 0-3, dar nu trebuie să-i subestimăm. Sper să ne vedem după finala cupei cu o nouă analiză cu zâmbetul pe buze!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.