duminică, 26 februarie 2012

We're BACK: Cardiff 2-3 Liverpool, după penalty-uri



   Dragi cormorani, iată-ne ajunşi în faţa celui mai aşteptat moment din ultimul timp: după şase ani de secetă, Liverpool a reuşit să treacă cu greu de Cardiff City în finala Carling Cup, dar victoria obţinută de băieţii lui Dalglish este meritată pe deplin.

   Poate puţini dintre noi se gândeau că acest meci va ascunde un asemenea spectacol, fiind nevoie de loviturile de departajare pentru a stabili câştigătoarea. Cardiff City merită toată stima şi respectul nostru pentru că a reuşit să contribuie la această finală de neuitat.

   Partida a început bine pentru cormorani, după ce şutul lui Glen Johnson din primele minute a nimerit bara porţii lui Heaton. Liverpool începea să pună stăpânire pe terenul formaţiei galeze, dar Mason a deschis scorul în minutul 19, după o eroare în apărarea noastră. Acest gol a anunţat spectacolul care urma să vină,însă în ciuda eforturilor făcute de jucătorii lui Kenny, scorul pauzei a fost de 1-0 în favoarea lui Cardiff.

   În repriza secundă, jucătorul care a dezamăgit foarte mult, Jordan Henderson, a fost înlocuit cu Bellamy, iar în minutul 60, Martin Skrtel a egalat pe merit, după un şut trimis pe centrul porţii, în urma unei bare a lui Suarez. Presiunea cormoranilor a crescut până la finalul partidei, dar scorul a rămas acelaşi: 1-1.

   Cele 30 de minute suplimentare au reprezentat cele mai frumoase momente ale ultimilor ani din viaţa unui suporter al fotbalului britanic. Introdus în locul lui Carroll, Dirk Kuyt a reuşit să marcheze în minutul 109, spre marea bucurie a fanilor echipei de la Melwood, iar când toată lumea se gândea deja la victoria lui Liverpool, Ben Turner a egalat în minutul 118, în urma unei lovituri de la colţ, mingea fiind bâlbâită de jucători în faţa porţii lui Reina. Scor final: 2-2.

   Loviturile de departajare au adus şi cele mai tensionate momente ale duelului de astăzi. Liverpool a deschis balul, iar şutul lui Gerrard a fost parat de magnificul goalkeeper al oaspeţilor, urmând ca Miller să trimită mingea în bara porţii apărate de Reina. Când toată lumea se aştepta ca Adam să marcheze, acesta a trimis peste poartă, în urma unei execuţii dezamăgitoare. Cowie a transformat pentru Cardiff, iar Liverpool a reuşit să reintre în joc prin penalty-ul transformat de Kuyt. Gestede a trimis în bară, iar Downing a marcat, ducându-i pe cormorani în avantaj. Whittingham a marcat pentru galezi, iar Johnson a plasat mingea excelent sub bara porţii lui Heaton. Anthony Gerrard a fost pus în faţa unui moment greu, iar ratarea sa a adus trofeul pe Anfield. Bucuria tuturor suporterilor nu s-a putut ascunde, căci după şase ani de secetă, iată-ne din nou pe culmile gloriei. 

   Băieţi, vă mulţumim enorm de mult pentru ceea ce ne-aţi oferit. Aşa suntem obişnuiţi, iar Liverpool trebuie să continue cu o serie de jocuri bune, pentru a deveni din nou ceea ce a fost. Odată cu câştigarea acestui trofeu, echipa de pe Anfield s-a calificat automat în Europa League, dar ţinta noastră principală este calificarea în Champions League. Ne bucurăm de victoria meritată a jucătorilor lui Dalglish, cu speranţa că o vom face din nou într-o eventuală finală FA Cup. You'll never walk alone!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.