sâmbătă, 11 februarie 2012

Manchester United 2-1 Liverpool

   
   După cum era de aşteptat, cele două mari echipe ale Angliei au oferit un spectacol demn de fotbalul britanic, care s-a încheiat de această dată cu victoria lui Manchester United. 

   Partida a început mai bine pentru Liverpool, echipă care a ratat o primă ocazie foarte importantă prin Glen Johnson. Şutul trimis de acesta a trecut la distanţă mică de poarta lui De Gea. După minutul 30, United şi-a mai revenit puţin, dominând clar finalul reprizei.

   Startul reprizei secunde a reprezentat coşmarul cormoranilor. În doar trei minute, Wayne Rooney a marcat două goluri în poarta lui Reina, după două greşeli produse de Johnson şi Spearing. Primul gol a lui Manchester United a fost marcat în minutul 47, după ce fundaşul dreapta al cormoranilor l-a scăpat din marcaj pe Rooney, care a trimis mingea în poartă din doi metri. Minutul 50 a adus şi golul secund al diavolilor roşii, în urma unei faze la care Spearing a pierdut mingea într-un mod stupid în faţa careului cormoranilor, iar băieţii lui Ferguson au ştiut cum să speculeze această eroare. Ca replică, Dalglish i-a introdus pe Carroll şi Bellamy, iar elevii scoţianului au mai avansat în terenul oaspeţilor, reuşind să marcheze în minutul 80, prin Suarez. Finalul partidei i-a aparţinut lui Liverpool, iar De Gea a respins senzaţional şutul lui Glen, care intra fără niciun dubiu între aţe.

   Aşadar, echipa de pe Anfield rămâne şi după această etapă pe poziţia a 7-a, fiind în pericol de a se distanţa la şapte puncte de poziţia a 4-a, în cazul în care Chelsea va trece de Everton. Campionatul britanic se întrerupe week-end-ul viitor datorită meciurilor din FA Cup, acolo unde Liverpool va primi vizita lui Brighton, urmând ca mai apoi să vină meciul cu Cardiff City din finala Carling Cup.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.