joi, 18 iulie 2013

'Brendan Rodgers style' ...


   Cu Brendan Rodgers la cârmă, Liverpool a abordat un nou stil de joc. Cred că majoritatea cluburilor din lume doresc să joace un fotbal atractiv, foarte dinamic, cu o posesie cât mai mare a mingii. Cam multe se cer și sunt cam greu de obținut.

   Managerul nord-irlandez a avut o sarcină foarte dificilă în primul său sezon. Faptul că Liverpool a avut în lot jucători diferiți ca stil, i-a încurcat foarte mult planurile lui Brendan. Jonjo Shelvey poate fi un bun exemplu. În primele partide pe care Rodgers le-a condus în Europa League, acest jucător fost încercat ca atacant, mai apoi ca mijlocaș ofensiv, iar în final a fost încercat ca rezervă (o mică glumă). Cam întotdeauna, primul sezon al unui antrenor la noua sa echipă este unul de tranziție.

   Sub conducerea lui Rodgers, jucătorii trebuie să fie foarte încrezători, foarte deciși când au mingea la picior ... capabili să ia decizii esențiale în timpul jocului. Cu venirile lui Aspas, Alberto, alături de Coutinho, plus mijlocașul ofensiv promis, credeți că Shelvey mai avea vreo șansă să joace? Nu prea cred. Totuși, nu era un fotbalist rău.

   Pe Allen îl văd printre preferații lui Brendan. Totuși, trebuie să mai crească în joc și el și Henderson, pentru că dacă nu o fac, vara viitoare vor avea cam aceeași soartă ca a lui Shelvey.

   Brendan vrea să vadă echipa sa jucând după ceea ce a implementat el, într-un anumit mod, urmărind un anumit stil. Dacă băieții vor răspunde cu brio cerințelor sale, atunci și noi vom vedea un fotbal plăcut, în urma căruia vor apărea rezultatele dorite. Sună frumos, nu?

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.