miercuri, 17 iulie 2013

Martin Kelly, fundaș central?


   În sezonul trecut, Liverpool a avut câteva probleme defensive care și-au arătat colții, ori de câte ori au avut ocazia. Odată cu începerea perioadei de transferuri, Brendan a încercat diferite variante. Kolo Toure a fost adus pentru a-l înlocui pe Jamie Carragher, iar zvonurile care țineau de Papadopoulos și Alderweireld continuau.

   Dacă în centrul apărării, Daniel Agger nu poate fi scos din primul unsprezece, Kolo Toure și Martin Skrtel se luptă pentru a stabili principalul partener al danezului. Aici prevăd o decizie destul de grea, însă mă aștept în aceeași măsură ca Brendan să abordeze o formulă cu trei închizători, folosindu-i pe toți: Agger, Toure și Skrtel.

   Prin preajmă mai este și Martin Kelly, jucător care nu ar refuza o revenire asupra poziției sale favorite, cea de fundaș central. Înainte de a se accidenta grav, acest jucător i-a luat fața lui Glen Johnson, iar evoluțiile sale ne încântau de la etapă la etapă. Totuși, acest impediment nu a putut fi evitat, iar Kelly se află acum în fața provocării de a-și recâștiga locul în elita jucătorilor noștri. 

   Andre Wisdom trebuie să intre și el în calculele lui Brendan, dar Martin nu trebuie neglijat. Rodgers are posibilitatea în această perioadă de pregătire să-l încerce pe Kelly acolo unde dorește: fundaș dreapta, fundaș central. O asemenea oportunitate nu trebuie ratată nici de antrenorul nostru, nici de Martin. Băiețașul ăsta ne va ajuta mult în viitor și va deveni un jucător de bază, dar trebuie să-i pregătim terenul.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.