vineri, 27 septembrie 2013

3-5-2 sau 4-2-3-1? (completare)


     Cu totii ne intrebam in urma cu doua saptamani cum o sa ii impace Brendan Rodgers pe toti cei patru fundasi centrali world-class pe care ii are in lot. 

   Din pacate Agger a fost accidentat in ultimele trei infruntari ale lui Liverpool, dar oricum, apararea se pare ca va suferi modificari fata de cea din sezoanele trecute.

   Asadar, Brendan propune, din cate se pare, un trio de fundasi centrali, iar Enrique si Johnson (cand va reveni), fundasi laterali, usor avansati, sprijinind mai mult atacul decat apararea. Toure si Ilori, lasandu-l pentru moment la o parte pe Coates, vor fi solutiile de back-up probabil pentru eventualele meciuri mai lejere din FA Cup. Apropo, FA Cup incepe in ianuarie.

   Cam asta ar fi si fost solutia ideala pe care putea sa o aleaga Brendan, pentru ca nu stiu cat de in serios e luat Toure la nationala Coastei de Fildes, dar clar Skrtel vrea sa fie in continuare liderul tarii sale - Slovacia, Agger, la fel: capitanul Danemarcei, iar dupa cum bine se stie, Sakho a venit pentru a-si relansa cariera, pentru a juca meciuri, pentru a reintra in vederile lui Deschamps pentru nationala Frantei, pentru Mondialele din Brazilia.

   Ma rog, daca nu acesta va fi sistemul de joc, oricum, la acesta se va recurge dupa unele schimbari din timpul meciului, pentru a consolida oarecum apararea, dar a sustine si atacul. 

   E posibil sa jucam inca cu doi fundasi centrali si doi laterali, iar la mijloc sa joace Gerrard in tandem cu Lucas, in fata lor Coutinho, iar in atac Moses pe partea stanga, Sturridge in centru si Suarez in banda dreapta.

   De altfel, formula aceasta pare mai plauzibila in mod nornal, pentru ca cu 5 fundasi e greu sa construiesti. Reflectand, cu 3 fundasi centrali, 5 in total, probabil vom forta cand vom avea un meci in care trebuie sa atacam prudent, cum a fost de la un moment dat ultimul meci, cel cu United.


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.