vineri, 20 septembrie 2013

Opinie despre debut


     Suntem suporteri si ne usor sa ne spunem parerea despre ce avem impresia ca se petrece la club, chiar daca de cele mai multe ori suntem departe de adevar.

   O sa imi spun si eu parerea despre ce s-a petrecut in startul de sezon, dupa ce am citit un articol in care nu s-a scris neaparat despre startul de sezon, ci despre altceva, insa da, m-a inspirat putin acest articol.

   E adevarat faptul ca Liverpool din a doua repriza e opusul echipei din prima repriza. Da, in prima repriza, vorbind doar de meciurile jucate in acest campionat, Liverpool a dominat adversarul, a marcat, si-a impus jocul, pentru ca in a doua repriza sa paraseasca carma jocului si sa lasa frau liber imaginatiei adversarilor.

   Totusi, daca Liverpool nu ar fi marcat, la fel ar fi aratat acea a doua repriza? Eu ma gandesc ca jocul din a doua parte a meciului a fost pregatit tactic de Brendan. Cred ca cormoranii au predat deliberat terenul pentru un contra-atac. Ne-am aparat bine in propria jumatate si am fi avut jucatorii de contra-atac daca ocaziile s-ar fi si aratat. Cred de asemenea ca daca Liverpool nu ar fi condus pe tabela in niciunul dintre cele patru meciuri de campionat, cea de-a doua repriza ar fi aratat altfel. Imaginati-va cum ar fi aratat a doua repriza daca Liverpool ar fi fost dominata. Echipa noastra ar fi atacat in valuri, fara luciditate, si un posibil contra-atac ne-ar fi naruit, ca in meciurile din sezoanele trecute, toate sansele sa mai castigam partidele. Tocmai de-asta cred ca Brendan e suficient de intelept sa stie ce sa le spuna fotbalistilor ce sa faca atunci cand conduc, si atunci cand sunt condusi.

   Sa revenim la fotbalul steril din urma cu doua sezoane de sub Sir Kenny. Faceam crize cand vedeam in ce maniera categorica domina Liverpool meciul, dar nu reuseste sa castige, tocmai din cauza ca, da, echipa era naiva, neexperimentata. Acum, cu un fotbal pragmatic, nu tocmai spectaculos sau frumos, Liverpool se afla pe primul loc dupa patru etape, iar startul de sezon e pozitiv, e cel mai bun din ultimii 20 de ani.

   Deci daca e ceva de criticat, think twice.


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.