sâmbătă, 7 septembrie 2013

Unde punem 'bestia'?

Unde să pui bestia asta?
     Se poate spune că ”cel mai bun atac este apărarea”? S-o fi putând, mai ales în cazul nostru. Brendan a întărit puternic defensiva echipei, iar acum are o muncă destul de grea. Să alegi dintre Agger, Toure, Skrtel și Sakho stâlpii liniei de fund ... pretty difficult aș spune. Aici nu-i mai pun la socoteală pe Ilori și Coates.

   Daniel Agger, vice-căpitanul echipei, un jucător de o valoare incontestabilă. O fi trecând el printr-o perioadă mai puțin fastă, dar rămâne între primii fundași ai lumii, ca și valoare.

     Kolo Toure, fotbalist cu experiență, care mi s-a părut în multe momente ale jocului mai lucid decât Agger, mai atent, mai bun.

     Martin Skrtel rămâne un stopper bun, chiar dacă a trecut ceva timp de când nu s-a afirmat. În partida cu United, slovacul a arătat un joc excepțional, care ne-a ridicat și mai multe semne de întrebare cu privire la locul lui în echipă: titular sau rezervă.

     Mamadou Sakho, nou venit, dar al naibii de talentat. Tackling-urile sale mă înnebunesc.

     Deci, pe cine să alegi?

Pe cine alegi, Brendan?
     Eu nu cred că Brendan va ține doi stopperi valoroși pe bancă. Ori trecem la un 3-5-2, cu Enrique și Johnson care să completeze un 5-3-2 pe faza defensivă, sau, o altă soluție ar fi trecerea lui Sakho în fața fundașilor centrali. Cea mai bună soluție pentru un mijlocaș defensiv de calitate este reprezentată de un fundaș central destul de solid, care pasează bine mingea, gen Sakho. Să ne imaginăm această bestie de jucător în fața celor patru fundași ai noștri. Cred că are toate atributele necesare pentru a deveni un DM de clasă. Dacă procedăm așa, probabil vom avea o apărare bună și un mijloc bun.

     Totul este la îndemâna lui Brendan. Sper doar să ia cea mai înțeleaptă decizie.


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.