sâmbătă, 21 septembrie 2013

Liverpool 0-1 Southampton

   

  
   Seria lungă de vreo 13 meciuri fără înfrângere a luat sfârşit. Southampton era ultima echipă care ne bătuse, 3-1 la ei acasă sezonul trecut. Tot ei ne bat şi acum şi ne coboara cu picioarele pe pământ. Mai mult ca sigur vom pierde şi primul loc în clasament. De unde acest eşec surprinzător?

   Brendan Rodgers a trimis un prim 11 surprinzător, mă refer aici la linia de 4 fundaşi centrali. Sakho şi Toure au fost forţaţi pe benzi, când pe bancă erau Enrique, Kelly şi Wisdom. Nu înţeleg de ce, dar oricum nu cred că din această cauză am pierdut meciul. 

   În prima repriză Liverpool a jucat mai bine, având două ocazii mari prin Gerrard şi Moses şi un penalty neacordat, nu stiu de ce, la un fault asupra lui Sturridge. La pauză a intrat Sterling în locul lui Aspas, care-şi continuă evoluţiile slabe. Golul vine în minutul 54, când Lovren loveşte cu capul mingea venită din corner, iar Gerrard nu reuşeşte să respingă mingea de pe linia porţii. Puţin mai târziu Southampton are o şansă imensă de a face 2-0, însă Mignolet reuşeşte 3 intervenţii succesive incredibile. Probabil el a fost cel mai bun om al nostru în acest meci. Sterling ar fi putut aduce egalarea în minutul 90 când a fost aproape să scape singur cu portarul, însă şi-a prelungit mingea prea lung şi astfel Liverpool pierde primul meci în acest sezon. 

   Multe nu au mers astăzi: Gerrard a avut o evoluţie extrem de slabă, multe pase greşite, Sturridge, destul de şters, o bancă de rezervă lipsită de soluţii, iar Rodgers lipsit de inspiraţie. E greu de vorbit după un astfel de meci, însă mergem mai departe. Sezonul trecut aveam 2 punte după 5 etape, acum avem 10. Revine Suarez, apoi Coutinho, Glen Johnson, Aly şi cu mai multă inspiraţie din partea lui Rodgers putem ajunge la nivelul dorit. "You'll Never Walk Alone!"

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.