duminică, 1 septembrie 2013

AVANCRONICĂ: Liverpool v Man United


     Un adevărat test pentru noi. Derby-ul etapei a 3-a va avea loc pe Anfield, acolo unde o vom întâlni pe Manchester United, echipa antrenată acum de David Moyes. 11 ani cât a fost la conducerea lui Everton, Moyes nu a câștigat niciodată pe terenul nostru, iar noi nu trebuie să-i acordăm nici acum această șansă.

     Din luna martie a anului 2007, 8 cartonașe roșii au fost arătate în timpul întâlnirilor dintre aceste două formații ... un derby încins la maximum.

Liverpool


     Odată cu accidentarea lui Kolo Toure, Martin Skrtel va avea șansa să joace în centrul liniei de fund, alături de Daniel Agger. Aly Cissokho nu va fi disponibil, urmând să stea aproximativ șase săptămâni pe bancă, după accidentarea din partida cu Notts County. Nici Joe Allen nu prea are șanse să joace, datorită problemelor medicale. Coates este indisponibil, în timp de Luis Suarez își ispășește în continuare pedeapsa.

Manchester United


     Phil Jones va reveni mai mult ca sigur, în timp ce Rafael rămâne singurul jucător care va lipsi cu siguranță. Totuși, Nani, Johnny Evans și Javier Hernandez sunt incerți. În rest, Moyes dispune de tot lotul, condus în atac de pericolul care se numește Robin Van Persie.

Jucători de urmărit


     Sunt curios cum vom aborda această partidă. Vom ataca în valuri sau vom prefera să rămânem pragmatici, cu frica de a nu primi gol? Robin Van Persie trebuie marcat cu precizie. Olandezul este un virus pentru poarta noastră și nu trebuie să beneficieze de prea multe șanse.

     Mă interesează și evoluția parteneriatului format din Skrtel și Agger. Sper să nu scârțâie ceva pe acolo.

Arbitraj și TV


     Derby-ul va fi arbitrat de Andre Marriner, asistat pe margine de Ledger și McDonough, urmând ca al patrulea central să fie veteranul Phil Dowd. Sky Sports va transmite această confruntare importantă în UK. Totuși, cred că vom găsi stream-uri suficiente pe internet.

Concluzii


     Mi-e frică să nu pierdem. Diavolii roșii au un lot mult mai bun decât al nostru. Sper să abordăm partida așa cum trebuie și să obținem un rezultat bun, poate chiar și victoria, deși ne va fi greu. Predicții?

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.