sâmbătă, 13 august 2011

Analiza meciului: Liverpool 1-1 Sunderland

   
   Cât entuziasm a fost la începutul meciului, mai ales când am văzut că joacă şi Luis Suarez, Enrique debutează la nici 24 de ore de la efectuarea transferului, fanii era înnebuniţi după un nou sezon. Se observa clar dorinţa de fotbal a suporterilor, mai ales că atmosfera făcută de cei 45,018 spectatori, a fost fantastică. Poate că de mult timp nu văzusem aşa ceva pe Anfield. 

   Totul a început bine, am avut un penalty rapid în minutul 6, dar poate trebuia să-l execute Adam (zicea cineva aici pe site). Nu că dăm vina pe Suarez acum, dar starea de extaz în care se afla, dădea de bănuit. S-a repezit spre minge, şi uite ce a ieşit ... peste poartă! Poată că dacă executa Adam, calmul, precizia şi experienţa îşi spuneau cuvântul (nu că Suarez nu le are). 

   S-a răzbunat uruguayan-ul mai apoi, dar tot Adam a fost servant la acea fază. Sincer, eram obişnuit cu o primă repriză mai proastă, şi cu o a doua mai bună, dar se pare că a fost invers. După ce Downing şi Charlie au mai încercat poarta lui Mignolet, primul nimerind chiar bara, băieţii lui Kenny au lăsat-o mai moale în mitanul secund. Pisicile negre s-au apropiat, şi s-au apropiat, iar printr-o mică/mare eroare a lui Flanno, iată-ne că am fost egalaţi. Din nou intervine acea propoziţie ... "Poate că dacă era Glen Johnson sau Martin Kelly, nu luam gol." Ce să ne mai târguim acum ... asta a vrut Dumnezeu.

   Despre jucători, ce pot să vă spun ... Reina a apărat bine, şi nu cred că ceilalţi portari din lot ar putea emite pretenţii, ca să-i ia locul spaniolului. Jose Enrique a jucat bine pentru primul meci, el având la activ doar un antrenament, de când a venit la noi. Atât Carragher, cât şi Daniel Agger, au jucat foarte bine după părerea mea. Poate unele decizii ale arbitrului au fost aiurea, mai ales la faulturile danezului, dar au jucat foarte bine. Ei bine, Flanagan, după o primă repriză foarte bună, a doua ... dezastruuu! Şi nu mă refer aici doar la greşeala de la gol, ci şi la altele pe care le-aţi observat cu siguranţă. 

   La mijloc, Adam mi-a plăcut foarte mult. Poate a fost "omul meciului" astăzi, arătând dăruire pentru acest club. Se observă clar că are experienţa necesară să conducă o echipă, iar alături de Gerrard, cred că vor fi geniali. Lucas nu a jucat rău, cu toate că a mai gafat şi el câteodată. După câte observ, Henderson nu s-a prea integrat, din punct de vedere al jocului. Poate a fost şi presiunea de pe umerii lui; faptul că a jucat împotriva fostei sale echipe, dar vom vedea ce ne va rezerva şi în meciurile viitoare. Downing mi-a plăcut foarte mult. Viteză, dribling, centrări bune, şut bun ... are tot ce-i trebuie unei aripe de calitate. 

   În atac, Suarez a arătat ceva, ceva în prima repriză, dar s-a văzut că este puţin obosit, şi de aceea, Dalglish l-a şi schimbat. Sunt de părere că mai bine îl introducea pe final de meci, iar pe Kuyt titular. Carroll e clar că a deţinut controlul aerian peste tot, şi a avut câteva tentative de a marca, dar jocul său a fost slăbuţ ... cum ne-am şi obişnuit. Nu e jucător rău, dar trebuie pusă presiune pe el, ca să scoatem ce e mai bun din englez. Însă, urmărind-ul în mai multe meciuri, am reţinut un lucru: dacă îi laşi poziţie de şut şi posibilitatea de a lovi mingea cu capul din interiorul careului, e un "matador"

   Jocul nu a fost rău, dar mai trebuie lucrat la pase, deoarece sunt foarte mulţi jucători noi în echipă, iar până se vor obişnui unul cu altul, va dura ceva timp, dar noi sperăm să nu dureze mult. Aşteptăm un joc mult mai bun în etapa viitoare, pe Emirates, unde sperăm că vom câştiga.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.