vineri, 12 august 2011

Previzualizare înainte de start ...

   În jurul anilor '80, mai exact, în timpul primului mandat al lui Kenny Dalglish, scoţianul susţinea: " Oamenii care vin să ne urmărească pe noi jucând, nu o vor aprecia niciodată pe Liverpool datorită lotului echilibrat de pe banca de rezerve. Ei vor ca orice jucător pe care noi îl avem, să poarte tricoul lui Liverpool. "

   De atunci, jocul echipei s-a schimbat total, dar modul de gândire al regelui a rămas acelaşi. Poate mulţi vor considera că s-au plătit foarte mulţi bani pe jucători precum Adam, Henderson, Downing sau Carroll, dar veţi vedea forţa echipei în campionatul care stă să înceapă, mai ales când la cârma noastră este nimeni altul decât Kenny Dalglish. 

   La finele sezonului trecut, Maxi Rodriguez şi Dirk Kuyt erau vedetele echipei, iar dacă mai erau câteva etape, probabil că echipa noastră ajungea şi în Top4, însă forma aceasta trebuie continuată şi în sezonul care va începe sâmbătă. 

   După ce putem spune că mijlocul echipei a fost betonat, prin venirile lui Charlie Adam, Stewart Downing şi Jordan Henderson, dar şi prin revenirea lui Aquilani, jucător care a fost împrumutat la Juventus, acum este rândul apărării să fie pusă la punct. Un prim pas a fost făcut prin aducerea lui Jose Enrique, dar principala zonă fragilă rămâne centrul apărării, acolo unde Jamie Carragher va face 34 de ani, iar încet-încet, va obosi şi nu va mai fi capabil să ţină sus tăria apărătorilor noştri. Însă, din spate vin Skrtel şi Agger, doi fundaşi foarte puternici, fără frică, cărora trebuie să li se pună în faţă 'nişte concurenţă' , iar de acest lucru se vor ocupa cei de la club. 

   Lucas Leiva era considerat cu 1-2 ani în urmă, unul dintre cei mai jalnici jucători pe care Liverpool îi are, dar acum, după ce a fost votat jucătorul sezonului trecut, acesta rămâne o piesă importantă în trupa de pe Anfield, însă va avea concurenţă puternică din partea noilor veniţi. 

   Conform Opta Stats, Charlie Adam, Stewart Downing şi Jordan Henderson au creat 239 şanse de a marca în sezonul trecut, ceea ce este echivalent cu 56% din şansele totale ale cormoranilor în sezonul precedent, dar fără acoperire în spate, lupta pentru Top4 va deveni mult mai dificilă. 

   Nu e de mirare, dar Steven Gerrard pare să fi rămas omul care face regula pe la club, iar Stewart Downing pare a fi cel mai bun transfer al echipei noastre, după opinia fanilor din Albion. Cea mai mare speranţă a cormoranilor pare a fi Raheem Sterling, jucător pe care Liverpool l-a luat de la Queens Park Rangers, plătind pentru el 600,000 de lire sterline, pe când acesta avea doar 15 ani. Însă, jucătorul de la care se aşteaptă multe în sezonul care va urma, va fi Luis Suarez. A fost declarat jucătorul Copei America, iar calităţile sale superioare multor jucători de clasă din Premier League, îl vor avantaja în faţa porţii adverse, multă lume fiind de părere că el va fi noul golgheter al sezonului 2011-2012. 

   La capitolul aşteptări, Jordan Henderson şi Andy Carroll se încadrează perfect. Sumele uriaşe plătite pentru cei doi, îi obligă pe aceştia să dea tot ce ştiu mai bine pe teren, deoarece la acest nivel ... nu e de joacă. 

   Pe de altă parte, Liverpool va fi foarte urmărită în acest sezon şi din pricina lui Kenny Dalglish, omul care este desemnat să readucă gloria pe Anfield. Toţi fanii fotbalului se aşteaptă ca echipa regelui să termine în Top4, mai ales după achiziţiile făcute până acum, şi după experimentatul manager care îi conduce pe băieţi. Rezultatele pozitive vor fi cheia succesului la Melwood!

   Debutul va avea loc mâine, de la ora 17, atunci când cormoranii vor da peste Sunderland, fosta echipă a lui Jordan Henderson. O victorie ar fi perfectă, chiar dacă meciul nu va fi aşa de uşor precum pare. Pornim cu gânduri bune în noul sezon, cu ambiţia că putem ajunge cât mai sus în clasament. You'll never walk alone! 

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.