duminică, 14 august 2011

Debut echitabil



     Campionatul a început şi am pornit la drum cu un egal. Ce pot să zic, nu am început noul campionat nici "cu dreptul" dar nici "cu stângul", dar e anormal să spun că am pornit legaţi de picioare, deşi poate că ar fi o afirmaţie corectă...

   Am aşteptat cu toţii un start de sezon ca "din tun", însă pentru cei care nu au experienţă a fost un start dezamăgitor, chiar dacă echipa nu a suferit o înfrângere. Eu am simţit că lucrurile nu o să pornească foarte bine, pentru că mai am o presimţire: sfârşitul de campionat este cel care o să ne dea motive de bucurie, deci nu debutul.

   Sunt foarte sigur că echipa are nevoie de suflu şi va fi de neoprit. Pentru a prinde suflu are nevoie de o revenire, de spirit. Cum se numeşte acest spirit? Cred că ştim cu toţii: Steven Gerrard. Stevie este spiritul acestei echipe care va străluci.

   Pentru mine rezultatul acestui meci este unul echitabil. Nimeni nu cred că contestă corectitudinea rezultatului final. 

   O să încerc să transpun meciul prin viziunea mea. 

   Meciul a început furibund, cu un penalty chiar în minutul 6. Penalty obţinut de Suarez, ratat dezamăgitor de acelaşi jucător. Cred că presiunea l-a făcut pe Luis să rateze, deoarece clasa uruguayanului este incontestabilă. A fost însă dat ca tot Luis să fie primul cormoran care marchează în acest sezon, deschizând scorul în minutul 12 când a atins cu capul sufucient de mult o minge centrată de Adam, încât a păcălit portarul lui Sunderland. Nu cred că dacă ar fi marcat din penalty, ar fi înscris şi în minutul 12 Suarez...

   În prima repriză Liverpool a dominat clar, a pasat în voie, a făcut ce a vrut cu mingea, mai puţin să o introducă pentru a doua oară în plasa. Pot să spun că Sunderland nu a existat pe teren în prima repriză.

   Cea de-a doua repriză a început excelent pentru "pisicile negre". Au reuşit să echilibreze scorul imediat după pauză. Larsson a egalat aşadar în minutul 12 al reprizei secunde, 57 al meciului. A marcat practic în acelaşi minut ca şi Suarez, însă în a doua repriză. Şi ca o remarcă, cei doi şeptari au înscris în acest meci....

   Pe parcursul celei de-a doua reprize, Sunderland a fost mult mai motivată, mult mai hotărâtă decât echipa noastră. Liverpool a părut timidă la fiecare atac, lipsită de luciditate sau viziune şi acest lucru a fost reflectat pe tabela de marcaj. A fost o repriză încâlcită dacă îmi permiteţi.

   În concluzie, 1-1 a fost un scor echitabil.

   Acum, după cum v-am obişnuit o să îmi dau cu părerea despre echipă:
- Reina a fost ireproşabil în acest meci.
- Apărarea - a cam scârţâit. Cu tot respectul pentru Carragher, cred că la sfârşitul acestui sezon ar trebui să se retragă. Acel fault asupra lui Gyan a spus foarte multe despre cât de mult au diminuat calităţile sale. Agger parcă nici el nu a fost în apele lui, dar nu contest evoluţia sa. Flannagan e încă "un băieţaş", nu e el de vină pentru golul primit, ci întreaga echipă. Flanno e un jucător de viitor care a confirmat, dar mai are unele momente de slăbiciune. Enrique a jucat mai bine decât mă aşteptam eu. Se cunoaşte că nu a avut timp mult de acomodare, dar m-am bucurat că la antrenamente l-am văzut mereu cu zâmbetul pe buze, ceea ce denotă faptul că e fericit că a venit pe Anfield. În meciul de azi a fost puţin timid, însă a urcat foarte bine în atac, a combinat binişor cu coechipierii şi, ce mi-a plăcut cel mai mult: a centrat foarte bine în careu. M-au impresionat centrările lui.
- Mijlocul terenului - insuficient. Încep tot cu Adam. A jucat foarte bine în prima repriză, în cea de-a doua nu a mai făcut nimic, la fel şi echipa, s-a mişcat în ritmul lui Charlie. Are calităţi extraordinare: bătăios, lucid, pase incredibile, şut foarte bun, recuperări bune; deja a câştigat un loc în inimile suporterilor, sunt sigur. Eu simt că cu Adam o să câştigăm multe trofee. El împreună cu Stevie vor face un cuplu senzational de mijlocaşi centrali, vă asigur. Lucas, a jucat slăbuţ. Downing a fost senzaţional şi cred că va fi o perlă. Are tot ce îi trebuie unei "aripi": viteză, dribling, şut, centrări. Cred că a avut dreptate în declaraţia pe care a dat-o când a spus că se află în cea mai bună formă din viaţa sa. Jordan, am mai spus-o, nu cred că ar fi trebuit să evolueze în acest meci. E încă un puşti şi nu este suficient de tare.
- Atacul. Suarez e încăntător. Are unele preluări, unele execuţii care ne lasă mască. S-a văzut însă în acest meci oboseala pe care a acumulat-o la Copa America. Cred că şi voi sunteţi de acord că nu ar fi trbuit să joace titular, ci mai degrabă să intre în minutul 66 cu forţe proaspete. Oricum şi-a făcut bine treaba, e un atacant pe gustul meu. Carroll are două variante: confirmă sau clachează. Cred că o să confirme. Deşi l-am criticat până acum, Andy mi-a plăcut în acest meci, deşi nu a avut nico reuşită. Încep să cred că va fi un atacant mare care atunci când va prinde curaj va fi un star.

Părerea mea este că odată cu revenirea lui Steven Gerrard vor reveni şi rezultatele.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.