duminică, 7 august 2011

Plus minus



     În meciul din această seară, echipa noastră a arătat destul de bine. 

   Meciul a început cum nu se putea mai bine pentru noi, scorul fiind deschis chiar în minutul 6 ... E ideal să marchezi în startul meciului; e ca şi cum ai fi intrat pe teren, în avantaj din start. A fost o faza care mi-a adus aminte de meciul Stelei de pe Anfield, cam în aceeaşi zona a greşit şi Abrudan, când a deschis Joe Cole scorul pe atunci. Acum, protagoniştii au fost Albelda şi Carroll. Căpitanul Valenciei cred că a fost năucit de atmosfera de pe Anfield şi de Imnul nostru, cântat la început de meci de întreg stadionul. A fost electrizant şi pentru mine, din faţa monitorului.

   Da, imediat după gol, Glen Johnson a fost schimbat cu Kelly, însă la pauza meciului comentatorii au afirmat că nu este vorba despre o accidentare gravă, deci nu trebuie să ne sperie. Kelly a avut o evoluţie bunicică. A urcat cu mingi în atac, a centrat, s-a apărat foarte bine, fiind depăşit rareori de faze.

   Meciul în sine a fost dominat de un joc cursiv, cu o posesie uşor iritantă a celor de la Valencia, care însă nu au reuşit să arunce mingea în plasă. 

   Kuyt le-a stins lumina în minutul 90, când credeam că o să ne egaleze după vreun contraatac. Apărarea spaniolilor a fost sub presiunea THE KOP, şi asta cred că i-a facut să cedeze pe final. 

   Golurile nu au fost spectaculoase, dar au fost sănatoase.

   Apărarea echipei noastre a funcţionat bine. Mă bucură faptul că nu am mai primit gol. Desigur, e meritul şi celor de la mijlocul terenului că nu s-a primit gol. Am văzut în această seară ceea ce ador la echipă: aleargă ca nebunii după minge când nu o au; când adversarul e cu mingea la picior la 30 de metri de poartă, toată echipa face un presing senzaţional, ce îi obligă pe adversari să greşească.

   În schimb nu mi-a plăcut atitudinea unor jucători care păreau cu gândul la vacanţă, sau în altă parte.... sau poate că mă înşel şi ei erau dezinteresaţi pentru că jucau un amical... Sper să mă înşel.

     Acum o să încerc să îmi exprim punctele de vedere legate de unele compartimente sau/şi unii jucători:
- Reina a şomat cea mai mare perioadă a timpului; poate că ar fi trebuit ca Sir Kenny să îl introducă şi pe Doni; nu a facut-o, dar mai e timp să debuteze şi brazilianul pe Anfield.
- Defensiva a jucat foarte bine cu Carragher imperial, un coordonator de elită al apărarii. Agger, îşi face treba foarte bine în apărare, dar în atac joacă şi mai frumos. Kelly e "turbo". Şi, cine a remarcat? A revenit Fabio Aurelio. A jucat de parcă nu ar fi fost accidentat niciodată. Dacă îl ţin picioarele, eu îl prefer pe el pe postul de fundaş stânga.
- Mijlocul terenului. Trebuie să încep cu Charlie Adam. Băiatul ăsta joacă pentru echipa noastră de parcă din totdeanua a făcut parte din "familie". Nici nu zici că e achiziţie, se comportă ca un lider şi s-a integrat perfect în echipă. Aquilani.... jucător de clasă care nu face faţă unui joc alert precum cel de pe tărâm britanic; îmi pare rău că nu poate să se adapteze. Henderson e un jucător excelent, necopt însă. Trebuie să mai prindă puţin curaj şi încredere în propriile puteri şi va străluci; are execuţii care ne trimit cu gândul la Gerrard. Lucas  joacă foarte bine, a prins curaj, e lucid, luminează jocul (uneori). Kuyt e un exemplu de dăruire în teren, joacă cu inima şi reprezină un lider.
- Atacul e fleaşcă fără Suarez. Carroll e masiv, imbatabil în jocul aerian, dar nu are viteză sau execuţii de finalizare încântătoare, ba chiar uneori e penibil. În niciun caz nu merită banii care s-au investit în transferul lui. Se vede că are o răutate în joc( un atu pentru Barclays), dar răutatea trebuie să o arate la fiecare fază, nu după ce ratează o ocazie importantă, sau mai rău, se manifestă în afara terenului. N'Gog cred că ar trebui păstrat, dacă nu mai vine încă un atacant. A încercat unele faze spectaculoase, dar Valencia nu e Malaysia XI. E un jucător cu o constituţie fizică ideală pentru campionatul englez, însă nu văd nicio ambiţie la el. Downing e o aripă autentică ce joacă perfect. Se mişcă foarte bine, centrează foarte bine; e un transfer reuşit.

     Eu spun că echipa mai are nevoie de un atacant cu execuţiile în viteză precum ale băiatului cu pistrui. Un atacant rapid, mobil şi dornic de afirmare.

   În fine, închei prin a-mi manifesta gândurile de însănătoşire grabnică către Steven Gerrard, sperând să nu mai recidiveze infecţia.

   Echipa cu trei transferuri o să fie foarte competitivă în ciuda gândurilor negre ale unora.

   Cred într-o victorie în prima etapă şi abia aştept derby-urile din campionat. 

   Haideţi să credem în performanţă fraţilor, se poate ! 

   You'll Never Walk Alone !!!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.