luni, 14 ianuarie 2013

Allen - 'celula moartă' de la mijloc?


   Duminică după-amiază, Liverpool a pierdut pe Old Trafford, în derby-ul Angliei, scor 2-1. Era un rezultat de aşteptat, având în vedere situaţia celor două echipe - una dintre ele în formă, iar cealaltă în căutarea acesteia de mult timp.

   Atacul nostru dă semne de viaţă, după prestaţia din repriza secundă, în care a jucat şi Sturridge, cel care a şi marcat. Probabil că în aceste momente, cea mai slabă parte din echipă, care nu dă randament aşa cum trebuie, este mijlocul. Aş prefera aducerea unui mijlocaş de creaţie, cu experienţă, în locul aducerii unui jucător care joacă pe alt post.

   Totuşi, oare care este punctul fragil de la mijloc? Să fie Joe Allen? Poate ... Acest tânăr jucător a fost adus acum aproximativ patru luni de zile, contra sumei de 15 milioane de lire sterline. Brendan Rodgers a spus atunci că valoarea sa se va dubla curând, iar suporterii îl vor adora. Aşa s-a întâmplat în primele partide, când Allen avea evoluţii bune, însă procentajul său de pase bune a scăzut considerabil, de la meci la meci. Conform statisticilor, în meciul cu Aston Villa, pierdut de cormorani cu scorul de 3-1, pasele decisive ale lui Joe au fost sub orice critică, capitol la care trebuia să fie în top. Ţin minte că Brendan pentru asta l-a adus. Am citit undeva că o legendă a lui Liverpool, Steve McMahon a declarat următoarele: "Joe Allen nu este nimic altceva decât un pasator de cinci metri. "

   În partida cu United de duminică, Allen a fost înlocuit cu Henderson, iar după intrarea acestuia, presiunea pe apărătorii lui Manchester a crescut. Dacă analizăm mai bine, în partida cu Sunderland (3-0 pentru noi), în partida cu Fulham (4-0 pentru noi) şi în partida contra lui QPR (3-0 pentru noi), Henderson şi Shelvey au fost folosiţi la mijloc, în locul lui Allen (doar pe Loftus Road, Joe i-a preluat atribuţiunile lui Lucas), iar jocul nostru ofensiv a fost mult mai arţăgos ... aducător de goluri şi goale.

   Părerea mea este că Allen se apropie mai mult de stilul de joc al lui Lucas. Un mijlocaş defensiv, care să recupereze, să stea la închidere, la blocaj. Nu prea are treabă cu faza de atac. Henderson ... Shelvey ... nişte soluţii mult mai fiabile pentru creşterea forţei ofensive a echipei noastre.

   Dar voi, suporteri ai lui Liverpool, care credeţi că a fost veriga slabă a noastră la mijloc, acolo unde se mută treptat suferinţa?

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.