luni, 21 ianuarie 2013

Philippe Coutinho - noua ţintă a lui Brendan


   Înainte de a începe să dezbatem subiectul propus, aş vrea să-mi cer scuze pentru că nu am reuşit să mai postez de la partida cu Norwich. Am avut astăzi un examen la matematică, pe care trebuia să-l iau cu notă mare, aşa că nu mi-am permis în zilele precedente să zăbovesc prea mult pe internet. La fel şi ceilalţi, au fost ocupaţi cu studiul, care până la urma urmei, acesta trebuie să fie pe primul loc, dacă vrei să ajungi sus.

   Să trecem la ale noastre. După cum probabil aţi aflat, Wesley Sneijder este jucătorul echipei Galatasaray. Se pare că olandezul s-a înţeles până la urmă cu turcii, care i-au oferit cât şi-a dorit. Când au aflat de venirea lui, fanii echipei de pe Turk Telekom Arena au zbughit-o la aeroport, unde au aşteptat minunea. Sneijder a sosit la Istanbul, iar fanii s-au urcat pe maşina în care era acesta, manifestându-şi bucuria la maxim. Deci, afacerea aceasta a picat. Bine, nici nu putem spune că ştiam sigur că cei de la clubul nostru au fost interesaţi de aducerea lui, dar fie ...

   În ultimele zile, presa din Albion asociază foarte mult numele lui Philippe Coutinho cu Liverpool Football Club. Conform zvonurilor, oferta înaintată de cormorani (6,75 milioane de lire sterline) a fost refuzată de Inter, care vrea cam 8 milioane. Totuşi, cică cele două cluburi sunt încă în discuţii cu privire la acest transfer.

   Pentru cei care nu prea îl ştiu, cred că merită să-l analizăm puţin pentru Coutinho. Are 20 de ani, participând activ la faza ofensivă. Este un mijlocaş de creaţie, dar poate juca şi ca al doilea vârf, ceea ce se pare că încearcă să aducă Rodgers - sprijin pentru Sturridge. De urmărit, nu am făcut-o decât prin intermediul videoclipurilor de pe YouTube. Driblează bine şi are nişte execuţii foarte bune, dar nu prea văd să stea bine la viteză şi la forţă. Este micuţ, iar ca stil de joc, se apropie de Sterling şi Suso.

   Aş spune să mai căutăm ceva mai cu vână, cu putere, cu experienţă. În Premier League nu merge cu pitici pentru că te dau ăştia jos un-doi. Totuşi, Rodgers trebuie să ţină cont că este 21 ianuarie, iar în mai puţin de două săptămâni, se încheie perioada de transferuri. Ar trebui ca scouterii să intensifice căutările, iar Liverpool să-şi mai treacă în cont un transfer cât mai repede.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.