vineri, 4 ianuarie 2013

SINTEZA ZILEI: Cole a plecat, Enrique accidentat


   Astăzi a fost o zi destul de încărcată. Multe transferuri au avansat spre fazele finale, ba chiar, unele dintre ele s-au şi concretizat. Nici Liverpool nu a fost evitată la acest capitol.

   Joe Cole este oficial jucătorul lui West Ham United. Se pare că noi am fost cei care i-am reziliat contractul, plătindu-i o clauză de vreo 3 milioane de lire sterline. Ce rahat ... jucătorul ăsta nu a produs mai nimic, iar noi i-am plătit 100.000 de lire sterline pe săptămână, plus clauza, pentru că este el mare vedetă. Să ne fie învăţătură de minte. Totuşi, bine că am scăpat de el.


   Pe de altă parte, Lewis Holtby, cel pe care îl tot doream, s-a înţeles cu Tottenham, iar din vară se va alătura lotului pregătit de Villas-Boas. Păcat, dar asta e.

   Rodgers tot o ţine că Liverpool nu va fi activă în această perioadă de transferuri, deci, să nu ne aşteptăm să cumpărăm pe bandă rulantă. El spune că va mai veni cel mai probabil un jucător, iar acela cred că va acoperi o aripă. Este foarte bine şi aşa, doar cu condiţia ca acel jucător care va veni să fie valoros. Mai bine spus ... folositor, pe lângă valoros.

   Luis Suarez a fost declarat Jucătorul Lunii Decembrie, ceea ce era de aşteptat. La cum evoluează uruguayan-ul, nu prea există băieţi care să-i fure trofeul prea des.


   Daniel Sturridge s-a antrenat astăzi alături de băieţi, după ce a făcut-o şi ieri. Totuşi, Brendan a declarat că jucătorul englez trebuie să atingă condiţia fizică necesară, iar drept precauţie, debutul acestuia nu va fi grăbit. Deci, rămâne sub semnul întrebării dacă îl vom vedea cu Mansfield sau nu. Eu aş prefera să-l văd duminică, pentru ca mai apoi, datorită unei bune evoluţii, să fie folosit pe Old Trafford, în marele derby, dar antrenorul ştie care este situaţia şi va lua decizia cea mai bună.

   Şi la finalul acestei sinteze, probabil cea mai dureroasă ştire din această zi. Jose Enrique ar putea lipsi cam şase săptămâni, după accidentarea suferită în partida de pe Loftus Road, contra lui QPR. În acest caz, cred că Rogers va opta mai mult pentru a juca cu Johnson pe stânga şi cu Wisdom pe dreapta, pentru ca Downing să fie folosit ca mijlocaş, chiar dacă acesta a fost încercat şi ca fundaş stânga. Nu de alta, dar ultimele evoluţii ale lui Stewart l-au convins pe Rodgers că acesta va aduce un plus în atacul echipei, unde este mult mai eficient.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.