vineri, 8 martie 2013

Apărarea va suferi modificări în vară ...


   Ne apropiem încet, încet de finalul acestui sezon. După ce acesta se va încheia, urmează o pauză meritată de jucători, pentru ca mai apoi să înceapă pregătirea pentru noile competiţii care vor urma. Această perioadă de pregătire include şi puţină activitate pe piaţa transferurilor, acolo unde cred că Liverpool va fi prezentă. Se pare că apărarea este zona în care vor avea loc cele mai multe mutări.

   Partea dreaptă este singura oarecum completă. Îl avem acolo pe Glen Johnson, un jucător cu evoluţii bune, urmat de Martin Kelly, cel care i-a furat câteva aparenţe titularului incontestabil prezentat mai sus. Momentan, accidentarea îl ţine pe bancă, dar când va reveni la antrenamente, sunt sigur că va fi concurentul principal pentru Glen. De asemenea, Wisdom vine tare din spate, iar la vârsta lui, suntem de părere că a jucat prea multe meciuri, ceea ce este bine pentru el ... acumulează experienţă, absolut necesară la un asemenea nivel. Ar mai fi Flanagan, însă acesta a fost depăşit după părerea mea de Wisdom.


   În centrul apărării este un o mică problemă. Jamie Carragher, unul dintre titularii incontestabili se va retrage la finalul acestui sezon. Daniel Agger este un alt jucător de bază, legat foarte mult în ultimul timp de un transfer la Barcelona. Slovacul Skrtel este de asemenea un om necesar, dar netitularizarea lui în ultimele partide l-a pus pe gânduri. Oricum, după retragerea lui Carra, va reveni în primul unsprezece cu siguranţă. Sebastian Coates rămâne un jucător de rezervă, iar când intră, evoluţiile sale sunt variate. Nu cred că poate fi considerat în acest moment un jucător de bază.

   Pe partea stângă, avem un Jose Enrique, ale cărui evoluţii sunt foarte bune. Un jucător echilibrat, făcând bine faza defensivă, dar şi cea ofensivă. Totuşi, un concurent pentru postul său nu există în momentul de faţă. Jack Robinson nu poate emite nici o pretenţie prin evoluţiile sale. Aici trebuie să mai aducem un jucător.

   Dacă stăm şi analizăm, mai avem nevoie de 1-2 fundaşi centrali, în funcţie de situaţia din vară a celor care joacă acum pe acest post, plus încă un fundaş stânga. Se pare că Rodgers este atent la acest lucru şi pregăteşte transferurile încă de pe acum. Sperăm să fie reuşite ...

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.