sâmbătă, 9 martie 2013

De ce nu trebuie ratată partida dintre Liverpool şi Tottenham Hotspur?


   După părerea mea, Liverpool v Tottenham este partida care merită urmărită duminică, în ciuda derby-ului dintre Manchester United şi Chelsea, care contează pentru calificarea mai departe în FA Cup. De ce credeţi că spun acest lucru? Pentru că Anfield va găzdui întâlnirea între echipele care sunt în formă şi care practică cele mai frumoase jocuri din Premier League, în acest moment. Iubitorii fotbalului trebuie să vadă marile confruntări care le rezervă partida de mâine: Suarez v Bale, Carra/Agger v Adebayor, Gerrard v Parker sau Rodgers v Villas-Boas.

   Cred că majoritatea cunoaştem micul ghinion pe care îl au cormoranii în partidele cu echipele din top. Deşi jocul este bun, peste cel al adversarului, nu prea reuşim să obţinem cele trei puncte, atât de necesare pentru noi. Eu cred că această poveste nu se va mai repeta în duelul cu Spurs, chiar dacă statisticile ultimelor întâlniri directe sunt de partea oaspeţilor.

   Cum spuneam şi la început, vom vedea nişte confruntări interesante, cum ar fi cea dintre Suarez şi Bale. Cei doi sunt candidaţi cerţi la titlul de Jucătorul Sezonului în Barclays Premier League. Uruguayan-ul are 21 de goluri momentan, iar Bale are 16. Totuşi, un lucru este cât se poate de cert: dacă îl ucizi pe Bale, ucizi atacul lui Tottenham. Tipii ăştia sunt foarte dependenţi de el. Se pune prea multă presiune pe galez, prea multe aşteptări de la el ...


   Un alt duel interesant este cel dintre Brendan Rodgers şi Andre Villas-Boas, doi manageri din noua generaţie, tineri şi de perspectivă, doi manageri care au avut ce învăţa de la Mourinho. Evident, jocul tactic al celor doi va conta într-o mare măsură.

   Deci, nu cred că are rost să o mai lungim. Aţi interceptat mesajul meu - nu rataţi această partidă! Ne vedem mâine, în ziua meciului, cu forţe noi şi cu dorinţa înflăcărată de victorie a echipei noastre.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.