sâmbătă, 16 martie 2013

Spre Southampton!

     Înainte de toate trebuie să știți că statisticile spun că din ultimele 4 vizite în deplasare la Southampton, Liverpool a pierdut 3 la două goluri diferență. Așadar, nu ne așteaptă un meci ușor, dacă e să ne luăm după statistici, dar statisticile sunt făcute doar pentru a fi, ca și legile aș zice, încălcate.

   Desigur, Liverpool a arătat o formă bună în campionat în ultima perioadă, care ar fi firesc să se continue cu o victorie în fața lui Southampton. Ar fi nevoie de o nouă victorie, pentru că victoriile aduc victorii și e nevoie de continuitate și omogenitate pentru a ajunge cât mai sus în clasament.

   Nu știu cât de accesibil e Big4 în momentul ăsta, dar comparând programul competițional cu cel al contracandidatelor la locurile de Champions League, putem că spunem că suntem avantajați de un program mai lejer; teoretic.

   Se spune că trebuie să obții în jur de 70 de puncte ca să accesezi Big4. Imposibil nu e, iar personal simt că echipa e montată să țintească sus. Echipa se încheagă de la meci la meci, iar cum singura competiție în care mai este angrenată este Preamier League, sper ca băieții să trateze serios și lucid toate meciurile rămase până la finalul campionatului.

   Pe de altă parte, să vorbim și despre ce s-a scris recent în presa britanică despre cormoranii din teren. Pepe Reina e încă incert pentru titularizarea din partida cu Southampton. Coutinho primește complimente din toate părțile, pe drept, cel mai înălțător de la Stevie, căpitalul spunând că brazilianul se mulează pe jocul lui Liverpool. De asemenea Coutiho a fost asemănat cu Messi sau Ronaldinho, din punct de vedere tehnic (click aici pentru a urmări videoul înregistrat azi la antrenamente în care a jonglat cu mingea de tenis). Brazilianul însă s-a declarat conștient de dificultatea campionatului britanic, frecventând sala de forță pentru a-și mări masa musculară.

   Cam atât, deocamdată. Sperăm la o victorie. YNWA!


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.