luni, 4 martie 2013

Astăzi este ziua regelui ...


   În data de 4 martie 1951, s-a născut în Scoţia una dintre cele mai semnificative legende ale cormoranilor - Kenny Dalglish. Astăzi, acest rege împlineşte 62 de ani, ceea ce transformă această zi într-o sărbătoare mondială a tuturor fanilor echipei noastre.

   La vârsta de 26 de ani, Kenneth Dalglish a fost adus pe Anfield, pentru a-l înlocui pe legendarul Kevin Keegan. Totuşi, nimeni nu se aştepta ca acel jucător scoţian, proaspăt venit, să aibă o influenţă atât de mare în istoria echipei noastre. A câştigat 23 de trofee evoluând în tricoul cormoranilor, pentru ca mai apoi, în calitate de antrenor, să câştige 9 trofee în 6 ani, cu precizarea că Liverpool nu a jucat în competiţiile europene în acel timp, datorită penalizării primite din pricina dezastrului de la Heysel. Din cauza stress-ului şi a celor întâmplate, King Kenny a demisionat atunci, însă a revenit ca antrenor pe Anfield mult mai târziu, în 2011, când a condus echipe spre câştigarea Carling Cup. Totuşi, patronii au preferat să înceapă un nou proiect, aducându-l pe actualul antrenor al nostru, Brendan Rodgers, care sperăm să-i calce pe urme lui Kenny în istoria încă nescrisă a clubului de pe Merseyside.

   Pe lângă abilităţile sale fotbalistice, Dalglish a fost, este şi va fi un mare om. A fost prezent pe cât se poate la toate ceremoniile funerare ale victimelor de la Hillsborough, donând numeroase sume în scopul ajutării familiilor îndurerate. Acelaşi rege i-a îndeplinit dorinţa unui puşti din Southampton, care a aflat că mai avea de trăit încă două luni şi nu fusese niciodată pe Anfield. Consecinţa acestui fapt? Puştiul a participat la antrenamentele echipei, a cunoscut toţi jucătorii, a văzut un meci al cormoranilor din tribuna oficială, a primit numeroase materiale de la magazinul echipei, iar cheltuielile de spitalizare în valoare de 250.000 de lire sterline i-au fost plătite de către Kenny Dalglish - omul cu suflet bun. Cu aceste lucruri va pleca regele pe lumea cealaltă, nu cu achiziţii de maşini, vile (aşa cum fac majoritatea jucătorilor din zilele noastre) ...

   Astăzi, de ziua lui, ţinem să-i urăm şi noi La mulţi Ani! Să aibă parte de multă sănătate şi să continue să fie un exemplu pentru toată lumea care îl cunoaşte. Probabil că dacă ar există măcar un miliard de oameni precum Dalglish pe planetă, altfel s-ar prezenta situaţia. You'll never walk alone, King Kenny!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.