sâmbătă, 10 august 2013

AVANCRONICĂ: Celtic v Liverpool

   
 
     Parcă ieri eram în fața primului amical din perioada de pregătire, dar iată-ne ajunși la finalul acesteia. Astăzi, Aviva Stadium găzduiește partida amicală dintre Celtic Glasgow și Liverpool, ultimul din perioada de pregătire a formației noastre.

     Îl așteptăm bucuroși, pentru că știm ce urmează după terminarea acestuia: așteptarea primei etape din Barclays Premier League. 

Celtic Glasgow


     Gruparea scoțiană a jucat deja o partidă din noul sezon, disputând și câteva meciuri în fazele de calificare ale Champions League. Băieții lui Neil Lennon au trecut în cea mai importantă competiție europeană de Cliftonville și Elfsborg, iar în SPL au trecut în prima etapă de Ross County, datorită golului marcat de Anthony Stokes. Celtic este cea mai puternică echipă pe care o întâlnim în amicale, având jucători foarte cunoscuți precum Samaras, Stokes, Commons, Forster sau Brown.

Liverpool


     Cormoranii vin după o serie de victorii în partidele amicale, cu doar un gol primit în meciul cu Valerenga și 17 marcate. Iago Aspas pare unul dintre cei mai vorbiți de bine jucători. Spaniolul ne-a mulțumit pe toți prin evoluțiile sale, făcându-și ușor, ușor loc în primul unsprezece. Daniel Sturridge a făcut și el deplasarea cu echipa, având posibilitatea de a juca câteva minute, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Skrtel, Agger și Suarez au fost lăsați acasă.

Jucători de urmărit


     Pentru mine, dacă Aspas va evolua iarăși bine, este clar că trebuie să fie titular cu Stoke City. Se mișcă foarte bine, destabilizează apărarea prin pasele sale filtrante și prin mișcările sale, și mă aștept la același lucru din partea lui. Luis Alberto este un jucător de la care aștept o constanță, după golul marcat cu Valerenga. De asemenea, cred că Sturridge va juca câteva minute și aștept evoluția lui. Va fi un jucător important în acest sezon pentru noi și simt că va răsplăti oportunitatea pe care a primit-o de la Rodgers, care l-a dorit mult și la obținut. Nu ezit să spun că voi fi cu ochii și pe Downing, Allen, Henderson și mai ales, Borini.

Concluzii


     Mă aștept la o partidă frumoasă, cu un stadion plin, care cântă You'll never walk alone. Sper să triumfăm din nou, pentru că ne va ajuta la moral. Alt'cumfel te simți când ai bătut în toate partidele amicale. Ce să mai spun, chiar dacă mai trebuie să trecem peste acest amical, aștept prima etapă. Simt că vom face un sezon mare!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.