duminică, 4 august 2013

despre allen si transferuri


     probabil ca unei mari mase din suporterii lui liverpool, allen ii este antipatic. de ce? pentru simplul fapt ca nu e spectaculos, zic eu.

   nu cred ca rolul lui allen e sa creeze spectacol, cum nici rolul lui henderson nu e. e si greu sa creeze spectacol pentru abilitatile pe care le au, dar pentru ca noi suntem obisnuiti cu gerrard, ii comparam mereu pe ceilalti mijlocasi cu el.

   allen a debutat excelent la liverpool, daca va aduceti bine aminte, sezonul trecut. a avut o perioada in care evolutiile lui au fost pe o panta descendenta, apoi fotbalistul s-a "sters". accidentarea la umar l-a tras in jos.

   trecand peste toate acestea, l-am vazut ieri pe allen evoluand decent. probabil ca ar fi putut sa marcheze de patru ori in prima repriza, si cu toate ca a marcat o singura data, a stralucit alaturi de gerrard. dar e rolul lui sa straluceasca? nu chiar. multi ii sar in cap pentru ca nu rupe ritmul, ca coutinho, ca nu creeaza spectacol. nu. allen e un fotbalist pragmatic, joaca la siguranta de cele mai multe ori si, dupa cum spunea si brendan, e unul dintre cei mai curajosi fotbalisti pe care ii stiu. mi-ati da dreptate daca nu ati privi cu ochi rai evolutiile lui.

   in plus, mijlocasul galez are doar 23 de ani. da, are unele momente cand greseste flagrant in aparare, dar amintiti-va ca si lucas gresea la fel in urma cu vreo 3 ani. lucas a crescut in joc, allen are inca o varsta frageda, deci si el mai are timp sa creasca in joc.

   nu vreau sa spun decat ca allen e foarte util echipei cand joaca, chiar daca uneori acest lucru nu e vizibil. uneori se vede ca rolul lui e sa faca tranzitia intre lucas si gerrard, cand capitanul joaca avansat.

   cam atat despre allen. sper sa nu mai priviti cu ochi rai niciun fotbalist de-al lui liverpool.

   se pare ca liverpool l-a imprumutat deja pe cissokho de la valencia. mereu am facut afaceri bune cu valencia. asteptam confirmarea transferului pe siteul oficial.

   ramane de vazut si cum evolueaza zvonul conforma caruia diego costa e aproape de liverpool.

   probabil saptamane urmatoare ne vom lamuri cu transferurile.


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.