miercuri, 27 iunie 2012

Cine a mai rămas pe lista noastră ?


   Din nefericire, Liverpool nu mai este o atracţie pentru jucătorii talentaţi ai acestei planete, iar Brendan Rodgers are în faţă o situaţie foarte grea de rezolvat. Lipsa echipei din Champions League şi proasta formă din ultimele sezoane pare să fi diminuat şansele cormoranilor de a mai aduce pe Anfield jucători mari, care să conducă echipa spre câştigarea cât mai multor trofee.

   Perioada transferurilor se deschide oficial pe 1 iulie, însă zvonurile care sunt legate de echipa noastră nu par să ţină cu noi. Probabil că în această vară va trebui să ne mulţumim cu câţiva jucători de nivel mediu, iar acest lucru nu este caracteristic unei echipe precum Liverpool, însă vă invit să aruncăm o privire asupra jucătorilor care ar mai putea fi aduşi pe Anfield.

   Starul lui AZ Alkmaar, Rasmus Elm, a declarat că îşi va decide viitorul în următoarele săptămâni. Acesta este ţintit de Liverpool de foarte mult timp, dar Manchester United şi Hamburg sunt şi ele implicate în lupta pentru câştigarea semnăturii tânărului jucător.

   Despre Juan Manuel Vargas nu mai discutăm pentru că am postat mai jos o ştire ce ţine de posibilul transfer al acestui jucător, însă celebrul Gylfi Sigurdsson este principala problemă. Conform presei, se pare că acesta s-a înţeles iniţial cu Liverpool, iar semnarea contractului era doar o chestiune de timp, dar jucătorul islandez a cerut mărirea salariului cu 50%, gruparea de pe Anfield neputând permite acest lucru. Tottenham este foarte aproape de a-l achiziţiona, iar afacerea s-ar putea realiza în următoarele zile.

   Manchester City vrea neapărat să cumpere un apărător de la Liverpool, iar Daniel Agger pare favorit. În ciuda acestui lucru, cormoranii sunt pregătiţi pentru o contra-ofertă, iar dacă cetăţenii îl vor pe Agger, vor trebui să-l cedeze pe Anfield pe apărătorul titular al naţionalei Angliei, Joleon Lescott. Cedarea acestuia plus câţiva bani ar putea facilita transferul danezului Agger pe Etihad Stadium.

   Emmanuel Adebayor rămâne una dintre principalele ţinte ale lui Rodgers, acesta fiind în căutarea unui post de titular, iar managerul nord-irlandez i-ar putea acorda această favoare fără probleme, ţinând cont de problemele existente în atacul echipei noastre.

   Gaston Ramirez rămâne şi el pe lista lui Brendan, acesta putând fi adus la Melwood cu ajutorul lui Suarez, coechipierul său de la naţională. Conform spuselor presei, Liverpool pare a fi destinaţia favorită a lui Ramirez, însă Bologna aşteaptă oferte, iar cormoranii trebuie să se mişte repede dacă-l doresc cu adevărat.

   Klass-Jan Huntelaar rămâne şi el pe lista posibililor jucători care ar putea veni pe Anfield, însă şansele ce privesc această mutare sunt cam mici, ţinând cont de prezenţa lui Adebayor pe lista noastră.

   James Rodriguez rămâne pe lista cormoranilor, în încercarea antrenorului de a întări aripile atacului, acolo unde sosirea lui Stewart Downing nu a produs un prea mare impact.

   Atacantul lui Wigan, Victor Moses, este ţintit de Chelsea şi Liverpool, iar conform spuselor jucătorului, cele două echipe şi-au exprimat interesul de a-l achiziţiona.

   În tabăra plecărilor, Craig Bellamy este dorit de Cardiff City, echipă la care jucătorul galez a mai jucat. Un alt jucător pe picior de plecare este Nathan Eccleston, jucător căruia i s-a transmis că nu mai are loc în echipa de pe Anfield şi îşi poate căuta un alt club.

   Cam aceştia sunt jucătorii care au apărut pe paginile ziarelor din Anglia în ultimele zile, având legătură cu formaţia antrenată de Brendan Rodgers. Poate am omis pe cineva, poate nu, dar sunt sigur că managerul nord-irlandez are de muncă în această perioadă de transferuri. Va fi greu să convingi jucătorii buni să vină pe Anfield, ţinând cont de situaţia în care se află clubul nostru. Vom vedea!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.