miercuri, 16 mai 2012

Cea mai bună soluţie este . . . ?

 
   După demiterea lui Kenny Dalglish, presa din Albion caută cu disperare posibilii candidaţi pentru a prelua echipa de pe Anfield, alături de patronii cormoranilor, care vor să ia decizia cea mai bună pentru viitorul echipei.

   În opinia mea, îi este foarte greu conducerii să găsească un antrenor cu adevărat potrivit pentru o echipă precum Liverpool. Persoana căutată ar trebui să reunească două lucruri: experienţă în domeniul câştigării trofeelor interne şi internaţionale şi continuitate în domeniul rezultatelor care să asigure un viitor strălucit pentru echipa de pe Anfield, cu el la cârmă pentru mulţi ani.

   Iată o listă cu posibilii înlocuitori ai lui Kenny Dalglish pe banca cormoranilor:
  • Roberto Martinez - probabil şi omul cu cele mai mari şanse, conform presei din Albion. Aston Villa mai este interesată de el, după ce aceştia l-au demis pe Alex McLeish, însă preşedintele echipei de pe DW Stadium, Dave Whelan, a declarat că nici Liverpool, nici Aston Villa nu s-au interesat momentan de el. Ziarele britanice au scris că FSG este impresionată de modul în care Martinez a reuşit să o ghideze pe Wigan în actualul sezon de Premier League, implementând un joc foarte solid, cu care a reuşit să învingă echipe precum Arsenal, Manchester United sau chiar Liverpool.
  • Rafael Benitez - fostul antrenor al cormoranilor, care a reuşit să revoluţioneze echipa încă din primul sezon la cârma acesteia, reprezintă o altă opţiune pentru banca tehnică a echipei. Mulţi suporteri ai lui Liverpool cred că Benitez nu şi-a terminat încă munca la club, după ce nu a avut parte de fonduri prea mari în primul mandat, însă cunoaşte foarte bine echipa, dar rămâne la mâna patronilor dacă vor dori să-l readucă pe banca tehnică a echipei de la Melwood.
  • Louis Van Gaal - ex-managerul lui Bayern Munchen este o altă soluţie pentru banca lui Liverpool, fiind un devorator de trofee şi un bun gestionar al tinerilor jucători. Este posibil ca foamea sa pentru trofee să-i impresioneze pe patronii lui Liverpool.
  • Andre Villas-Boas - tânărul antrenor portughez nu a avut o experienţă prea plăcută în acest sezon pe banca lui Chelsea, fiind demis în urma rezultatelor proaste şi a unor discuţii aprinse din vestiar. În ciuda acestor lucruri, Villas-Boas rămâne un antrenor care ar putea conduce echipa de pe Anfield din sezonul viitor, fiind poreclit Noul Mourinho.
  • Paul Lambert - actualul antrenor al celor de la Norwich a impresionat pe toată lumea, după ce a reuşit să transforme echipa nou-promovată într-o forţă greu de învins a campionatului englez. Managerul în vârstă de 42 de ani a reuşit să aducă rapid echipa de pe Carrow Road în prima ligă engleză, după ce aceasta era în liga a 3-a, în urmă cu două sezoane, însă este favorit la preluarea postului echipei Aston Villa, Liverpool fiind considerată o nucă mult prea tare pentru el.
  • Pep Guardiola - după plecarea sa de pe banca Barcelonei, Pep a declarat că nu doreşte momentan să mai aibă de lucru cu fotbalul, însă dragostea sa pentru acest sport l-ar putea face să se răzgândească rapid. Dorinţa sa de a antrena odată în Premier League reprezintă un factor şi mai greu care l-ar putea aduce pe banca cormoranilor, neavând nevoie de nicio prezentare.
  • Brendan Rodgers - actualul antrenor al celor de la Swansea este pe cai mari, după ce echipa nou-promovată pe care a condus-o de-a lungul acestui sezon, a reuşit să termine la doar cinci puncte de Liverpool. Chelsea s-a arătat interesată de el, însă zvonurile continuă, iar Liverpool ar putea reprezenta o destinaţie tentantă pentru acesta şi pentru jocul său rapid şi eficient.
  • Jurgen Klopp - managerul anului în Germania reprezintă una dintre cele mai tentante opţiuni, după ce a câştigat şi în acest sezon campionatul şi Cupa Germaniei. La Dortmund a pus bazele unei echipe puternice, iar singurul lucru care l-ar putea face să plece de pe Signal Iduna Park ar fi un proiect mult mai tentant, în care să dispună şi de fonduri.

   OPINIA VOASTRĂ: Care credeţi că ar fi cel mai potrivit tehnician pentru a prelua echipa de pe Anfield în perioada următoare? Dacă nu este în listă, puteţi să-l alegeţi voi ...

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.