miercuri, 9 mai 2012

MISIUNE PREA FACILĂ: Liverpool 4-1 Chelsea


   Liverpool şi-a luat cu succes revanşa în faţa lui Chelsea, în urma unei victorii cu scorul de 4-1, fiind ultima demonstraţie de forţă a echipei lui Kenny Dalglish pe teren propriu, în acest sezon.

   Debutul meciului a fost echilibrat, iar Ivanovic a ţintit bara porţii lui Reina în urma unei lovituri de la colţ, însă cormoranii au deschis scorul prin autogolul lui Essien, în minutul 19, la capătul unei faze create de Luis Suarez. Liverpool a început să pună stăpânire pe joc, iar Henderson a dublat avantajul gazdelor în minutul 25, cu o finalizare lejeră, în urma unei alunecări a lui John Terry, care poate a avut parte de cea mai proastă repriză din acest sezon. Suarez i-a dat mingea de două ori printre picioare, iar Carroll a realizat acest lucru o singură dată, reuşind să obţină şi acel fault care i-a adus cartonaşul galben fundaşului englez. În minutul 28, Daniel Agger a mărit avantajul cormoranilor, iar Liverpool putea intra cu 4-0 la pauză, dacă mingea trimisă de Stewart Downing din penalty nu ţintea bara porţii lui Turnbull.

   În repriza secundă, Ramires a readus speranţele în tabăra oaspeţilor, în urma unei faze la care Pepe Reina fost păcălit de direcţia mingii. Ultimele momente de încredere ale lui Chelsea s-au risipit în minutul 60, atunci când Shelvey a trimis un şut de la 25 de metri, direct sub transversala porţii oaspeţilor, după o greşeală a lui Turnbull, care a degajat greşit. Liverpool putea să mai marcheze, însă Dalglish a preferat să-şi îndrume băieţii către un joc de siguranţă, de pase, care să aducă alte contraatacuri periculoase pentru cormorani.

   Acesta a fost ultimul meci din acest sezon al echipei lui Kenny Dalglish pe teren propriu, iar ultima etapă din Barclays Premier League 2011-2012 va avea loc duminică, atunci când Liverpool se va deplasa pe terenul lui Swansea City.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.