sâmbătă, 5 mai 2012

PIERDEM CU FRUNTEA SUS: Chelsea 2-1 Liverpool


   Liverpool a pierdut finala FA Cup în faţa lui Chelsea cu scorul de 2-1, în urma unui joc de la care cormoranii meritau mai mult, mai ales după jocul prestat în repriza secundă, în care au avut un gol anulat perfect valabil care a încins spiritele.

   Partida a început cât se poate de prost pentru cormorani, care pasau extrem de mult înapoi, iar Chelsea a profitat de acest lucru. În urma unei greşeli a lui Jose Enrique, Ramires a marcat în poarta lui Reina, cu un şut la care goalkeeper-ul spaniol a plonjat în direcţia opusă. La pauză s-a intrat cu scorul de 1-0.

   În repriza secundă, proasta tactică a lui Dalglish a fost schimbată, iar Liverpool a apărut imediat în joc. Drogba a marcat în minutul 52, la singura fază mai periculoasă a albaştrilor, iar după gol, Carroll şi-a făcut apariţia în primul 11. Cormoranii au presat încontinuu şi au făcut una dintre cele mai bune reprize din acest sezon, iar Andy a marcat în minutul 64, în urma unei faze la care înaltul atacant englez l-a ameţit pe John Terry, trimiţând mai apoi mingea sub bara porţii lui Cech. Cu câteva mai târziu, acelaşi Carroll a avut o lovitură de cap, mingea depăşind linia porţii lui Cech, dar arbitrul asistent nu a văzut şi nu a acordat gol pentru băieţii lui Kenny. În ciuda acestui lucru, presiunea lui Liverpool a continuat, iar Chelsea trăgea de timp din ce în ce mai mult. Suporterii echipei de pe Anfield merită tot respectul, datorită spectacolului oferit la finalul partidei, când au ridicat toate fularele în aer şi au început să cânte celebrul imn al echipei You'll never walk alone. Finala s-a terminat, iar Chelsea a ieşit învingătoare, nemeritat zic eu pentru că nu au arătat prea mare lucru.

   Revanşa cormoranilor poate fi luată în campionat, pentru că în următoarea partidă, Liverpool o va întâlni din nou pe Chelsea, de această dată pe Anfield, acolo unde băieţii lui Di Matteo sunt considerate victime sigure. Tot respectul pentru Dalglish şi băieţii săi, care au reuşit să răspândească spiritul echipei în inimile tuturor suporterilor. You'll never walk alone!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.