sâmbătă, 5 mai 2012

FA CUP: Chelsea v Liverpool


   După câştigarea Carling Cup în februarie, Liverpool va juca o nouă finală pe Wembley. De această dată, Chelsea stă în calea câştigării unui nou trofeu pentru cormorani - FA Cup.

   În ciuda performanţei proaste din campionat, Liverpool reuşeşte să impresioneze în cupele interne, ceea ce poate salva sezonul cormoranilor. Ultima FA Cup cucerită de Liverpool a fost în 2006, pe vremea lui Rafa Benitez. În acel meci, cormoranii au reuşit să treacă la penalty-uri de West Ham United, în urma unor goluri fantastice marcate de Gerrard şi a unor parade spectaculoase ale lui Reina.

   Chelsea se află şi ea într-o situaţie destul de proastă în campionat. Elevii lui Di Matteo ar putea rata accederea într-o competiţie europeană în sezonul următor, în cazul în care pierd finala Uefa Champions League, iar Liverpool triumfă în finala FA Cup de astăzi. Aşadar, o motivaţie în plus pentru albaştrii de a câştiga FA Cup, ştiind că Liverpool a obţinut deja calificarea în Europa League, în urma câştigării Carling Cup.

   În tabăra echipei antrenată de Roberto Di Matteo, David Luiz şi Gary Cahill vor rata această partidă mai mult ca sigur, în urma accidentărilor suferite. Didier Drogba şi Fernando Torres se vor bate pentru un loc în atacul echipei, iar jucătorii care nu vor juca în finala Champions League datorită suspendărilor (Terry, Ramires, Meireles şi Jovanovic) sunt aşteptaţi să fie titulari.

   De partea cealaltă, singurii absenţi din tabăra cormoranilor sunt Charlie Adam şi Lucas Leiva. Kenny Dalglish şi-a odihnit titularii în partida cu Fulham, iar aceştia sunt aşteptaţi în primul unsprezece al partidei de astăzi. Singura întrebare curioasă este cea a titularizării lui Andy Carroll, însă toată lumea se aşteaptă ca managerul scoţian să alinieze o formulă cu experienţă în astfel de meciuri.

   Importanţa acestui duel este simţită şi în România, iar meciul care va începe de la ora 19:15, va fi transmis de canalul DigiSport 1. Centralul finalei va fi englezul Phil Dowd, asistat pe margini de Stuart Burt şi Andrew Garratt, iar al patrulea oficial va fi Michael Jones.

   Presiunea acestui mare meci este simţită încă de acum, iar câştigarea trofeului ar aduce doar bucurie în inimile noastre. Trebuie să gândim că Liverpool este echipa mai bună, iar victoria nu trebuie să le scape băieţilor lui Kenny, chiar dacă întâlnim o echipă de talia lui Chelsea, pe care am învins-o de două ori în acest sezon. Cu un joc bun şi cu o tactică bună, cu jucători motivaţi şi cu nişte suporteri minunaţi, cormoranii trebuie să câştige partida de astăzi. C'mon Liverpool!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.