marți, 11 decembrie 2012

Afacerea 'Bent' - profit sau pierdere?


   Această expresie (profit sau pierdere) este foarte des întâlnită în economie, domeniu pe care eu îl studiez la facultate. Totuşi, se potriveşte foarte bine şi cu situaţia lui Darren Bent, atacantul lui Aston Villa, care nu se simte prea bine sub conducerea lui Paul Lambert. Presa din Albion a scris numeroase zvonuri în ultimul timp despre acest fotbalist, acordând şanse mari de reuşită unui transfer pe Anfield, în această iarnă, însă nu trebuie să ne grăbim.

   Cu toţii ştim că Bent încălzeşte banca de rezerve la Aston Villa, de la venirea lui Lambert. Sincer, nu ştiu din ce cauză, având în vedere că după nume este cel mai bun atacant al formaţiei din Birmingham. Poate nu se antrenează bine. Nu ştiu. Cert este că această situaţie nu îi convine, iar perioada de mutări din iarnă vine la ţanc.

   Un alt aspect al transferului acestui jucător sunt banii, mai exact suma de transfer. La 28 de ani pe care îi are, Darren este cotat la 18 milioane de lire sterline, o sumă cam mare, zic eu. Mai e varianta împrumutului. După părerea mea, dacă am apela la o astfel de alternativă, vom rezolva problema pe moment, însă pe termen lung, aceasta va persista şi ne va urmări, ceea ce nu este benefic.

   Oare Bent se potriveşte în stilul lui Brendan Rodgers? Ne putem exprima părerea şi atât. Managerul nord-irlandez adoptă un fotbal plăcut ochiului, cu multe pase rapide ... one-two cum zic britanicii. În opinia sa, victoria trebuie să fie obţinută în urma unui joc foarte bun. Acum să ne uităm la Bent. El este un atacant care se ocupă de un singur lucru - marcarea golurilor. Cu privire la această potrivire în stilul de joc al lui Brendan sunt reţinut. Efectiv nu ştiu spre ce sau cine să înclin balanţa.

   Aşadar, Bent ar putea să fie sau să nu fie unul dintre transferurile lui Rodgers în iarnă. Dacă s-ar realiza, această afacere are două şanse - reuşită sau eşec, având în vedere situaţia în care se află atacantul englez. Rămâne de văzut ... dar voi ce ziceţi despre afacerea 'Bent' - profit sau pierdere?

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.