joi, 13 decembrie 2012

Cum stă treaba cu Joe Cole?


   Dacă nu mă înşel, pe vremea lui Roy Hodgson, Joe Cole a fost adus pe Anfield cu mult fast, fiind considerat unul dintre cei mai buni mijlocaşi britanici. Acest lucru nu îl putem nega, pentru că în timpul perioadei petrecute la Chelsea, Joe a avut nişte evoluţii senzaţionale ... un adevărat talent. Totuşi, vârsta a trecut puţin peste el, iar dificultăţile au început să apară în cariera sa de fotbalist. După o perioadă nu prea reuşită pentru acesta, a fost împrumutat la Lille, acolo unde şi-a recăpătat puţin din elan. Mai apoi, a revenit pe Anfield, unde sub conducerea lui Brendan Rodgers a dat uneori semne de viaţă.

   Din câte îmi amintesc, în acest sezon, Joe a fost titular în prima etapă, însă acea accidentare l-a răpus, trimiţându-l departe de gazon pentru o perioadă. A revenit în urmă cu puţin timp, iar evoluţiile sale încurajatoare au agravat şi mai mult incertitudinea celor care îl privesc. Oare va reatinge Joe Cole forma sa de altă dată?

   În timpul purtării tricoului echipei de pe Anfield, una dintre principalele probleme care l-au vizat şi îl vizează pe Joe este salariul destul de mare al acestuia, în comparaţie cu ceea ce oferă. 90,000 de lire sterline pe săptămână nu este la îndemâna oricui, iar eu, dacă aş câştiga această sumă, aş rupe pământul când joc. Cert este că această sumă nu este meritată de ex-mijlocaşul lui Chelsea, dar ce putem face noi, cei din România? Oficialii de la club decid totul în acest caz.

   Faptul că Joe a marcat împotriva lui West Ham nu poate decât să ne bucure şi să ne facă să sperăm că această contribuţie a sa în jocul şi rezultatele echipei va fi mult mai mare. Măcar pe măsura salariului. Astăzi, am citit o declaraţie a sa prin care spunea că şi-ar dori să rămână la Liverpool şi să joace mai mult. Este foarte determinat şi doreşte să continue seria bună de evoluţii, asta dacă Rodgers îi va acorda o nouă şansă. Tot astăzi am văzut şi o declaraţie a lui Brendan Rodgers, cu privire la situaţia mijlocaşului britanic în vârstă de 31 de ani. Cred că a fost un răspuns la ceea ce declarase Cole. Se pare că antrenorul băieţilor noştri nu exclude o plecare a lui Joe în iarnă, în cazul în care acesta nu confirmă până atunci, dar susţine că totul depinde de el, ceea ce mi se pare şi corect.

   Mie mi-a plăcut întotdeauna de Cole şi am suferit oarecum când nu avea evoluţii bune. Trebuie să recunoaştem că este un jucător talentat, chiar dacă uneori mai greşeşte. Dacă ar fi după mine, i-aş mai acorda o ultimă şansă până la finalul sezonului, însă Rodgers i-a deciziile. Nu ştiu ce să zic ...

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.