sâmbătă, 8 decembrie 2012

Tineri talentaţi, ce merită felicitaţi

   Atenţia noastră este îndreptată aproape în totalitate către echipa de seniori a lui Liverpool, adică echipa aflată pe locul 11 în Premier League. Anaizăm jocul şi căutăm soluţii pentru a acoperii lipsurile echipei, aşteptând cu nerăbdare perioada de transferuri de luna viitoare. Eu vă invit însă să ne uităm puţin şi la echipa de "rezerve", echipa formată numai din tineri jucători, a căror vârstă nu depăşeşte 21 de ani, cu excepţia portarului Gulacsi.


   Această tânără echipă se află în Grupa 3, alături de alte 6 cluburi, în "Premier League-ul" destinat echipelor sub 21 de ani. Liverpool a terminat grupa pe primul loc, dominând autoritar, în 12 partide reuşind 3 egaluri şi 9 victorii. Alex Inglethorpe, managerul acestei frumoase echipe, a părut că ia cele mai bune decizii de fiecare dată, iar în ultima partidă, care a avut loc ieri, Liverpool a învins-o pe Crystal Palace cu 4-1.


   Echipa sub 19 ani, formată în mare parte din aceeaşi jucători se află pe locul 3 în grupa 5 din NextGen Series, un turneu european format din 24 de echipe sub 19 ani. Liverpool se mai află în grupă cu Internazionale, Rosenborg şi Borussia Dortmund. Cu 6 puncte în 5 partide Liverpool se poate califica mai departe de pe locul 3, dacă o învinge în ultima etapă pe teren prorpriu pe Inter. Meciul va avea loc pe 8 Ianuarie.

   După cum vedeţi Liverpool dispune de tineri jucători talentaţi, care obţin rezultate frumoase. Câţiva au debutat deja pentru echipa de seniori după cum ştiţi, Morgan, Yesil, Conor Coady sau Flanagan. Nu mai vorbim de Sterling şi Suso, care au devenit deja jucători importanţi pentru Brendan Rodgers.

   Aşadar, pot spune că Liverpool are un viitor strălucit. Mulţi jucători de care iubitorii fotbalului nu au auzit momentan, vor deveni adevărate staruri în următorii ani. "You'll Never Walk Alone!"

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.