vineri, 14 decembrie 2012

'E chimie între ... jucători'


   Astăzi, am reuşit să arunc o privire asupra numeroaselor noutăţi legate de echipa noastră, care au apărut pe site-urile sportive. Foarte interesantă mi s-a părut declaraţia lui Joe Cole, cel care este păstrat, vândut, iarăşi păstrat, iarăşi vândut de către presa din insulă, însă vă propun să uităm puţin de acest aspect.

   Mijlocaşul britanic a vorbit despre acea chimie apărută între jucătorii lui Liverpool, în ceea ce priveşte evoluţia jocului. Brendan Rodgers a venit în vară, iar acum are vreo şase luni de când este antrenorul cormoranilor. Este normal ca jocul să înceapă să prindă contur. Poate la început au fost ezitări care nemulţumeau marea majoritate dintre noi, însă acest lucru a fost normal, aşa cum preciza şi Cole în declaraţia sa. O echipă nu se construieşte peste noapte, aşa cum se aşteaptă în multe locuri, inclusiv în ţara noastră.

   Cred că toată lumea a remarcat că jocul băieţilor se leagă din ce în ce mai mult, ceea ce este foarte bine. Joe numeşte aceste principiu în felul următor: joci fără să gândeşti. Este adevărat. În primele jocuri de după venirea lui Rodgers, ca jucător, trebuia să urmăreşti mai multe lucruri, iar uneori, adică de foarte multe ori, se întâmpla să mai şi greşeşti. Acum, totul merge mult mai bine. Rezultatele încep să apară, dar se pare că suferim din punct de vedere al componenţei lotului. Nu-i problemă. Până în ianuarie nu mai este mult, iar cu nişte transferuri reuşite, mai ales pe plan ofensiv, putem da lovitura, calificându-ne în Champions League, acolo unde Liverpool a lipsit de câţiva ani buni. Această competiţie majoră, fără echipa noastră, este ca ciorba fără sare ... sau mai rău.

   Un alt aspect care mi-a plăcut, pe care l-am surprins în declaraţia lui Cole, a fost reprezentat prin expresia fani inteligenţi. Mijlocaşul britanic spunea că suporterii cormoranilor au avut răbdare şi au dat dovadă de inteligenţă, pentru că aceştia cunosc istoria clubului, iar cei mai bătrâni, care o urmăresc pe Liverpool de zeci de ani, ştiu cât de greu se construieşte o echipă, aproape de la zero.

   În concluzie, pot să spun că mă simt mai încrezător ca niciodată. Mai avem nevoie de câteva mutări, mai ales pe planul venirilor, pentru ca mai apoi să dăm drumul ofensivei adevărate, care ne va conduce din nou pe culmile gloriei. După părerea mea, o calificare în Champions League în acest sezon ar reprezenta sfârşitul perioadei negre de care am avut parte în ultimii ani. You'll never walk alone!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.