sâmbătă, 8 decembrie 2012

Înlocuitor pentru Suarez ... Shelvey? Ooo nuuu ...


   După cum ştiţi, Luis Suarez va rata partida cu West Ham United, ceea ce pune pe gânduri o minte atât de tactică a lui Brendan Rodgers. Înlocuitorul uruguayan-ului trebuie să producă pericol în faţa careului ciocănarilor, de aceea, alegerea trebuie să fie cât se poate de inspirată.

   Spuneam acum câteva zile că jucătorul care îl va înlocui pe Suarez, trebuie să fie adaptat pe acel post de atacant. Mai bine spus, familiarizat cu acel post. Ei bine, astăzi m-am trezit cu ceea ce nu aşteptam - Shelvey declară că i-ar place să joace ca atacant în locul lui Suarez, în partida de pe Boleyn Ground. O idee pe care eu nu o suport. Clar. Partida aceasta este atât de importantă, încât nu trebuie să facem experimente. Cu Young Boys mi se pare că Jonjo a jucat atacant, iar el zice că a făcut-o bine. Eu cred exact contrariul. Nu-i contesc valoarea. Este un jucător foarte bun şi va ajunge un mare talent. Poate o fi jucat bine împotriva elveţienilor, însă am observat pe timpul acelei întâlniri că nu are feeling-ul unui atacant. Nu ştie unde trebuie să fie, când. Cred că a fost prins în offside de foarte multe ori în acea partidă, ceea ce întăreşte ideea susţinută de mine. Îl prefer pe Yesil în partida cu West Ham, sau pe Morgan, dar mai mult înclin spre neamţ.

   În timpul întoarcerii din Italia, lui Brendan i-a fost luat un interviu în avion, în care declara că s-ar putea să apeleze la tineri pentru a-l suplini pe Suarez. Sper să facă acest lucru şi să se refere la tineri precum Samed Yesil sau Adam Morgan, nicidecum Shelvey. Englezul să joace ca mijlocaş, acolo unde o face bine. Sincer, mai bine ar juca Gerrard ca atacant.

Ce părere aveţi despre această situaţie? Pe cine-l preferaţi, ca suplinitor al lui Suarez?

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.