sâmbătă, 29 decembrie 2012

Care vor fi primele lovituri din 2013 ... ?


   Presa din Albion fierbe, iar peste câteva zile ... va clocoti! De ce? Începe perioada de transferuri. În ceea ce priveşte echipa noastră, o mulţime de zvonuri au apărut, apar şi vor apărea. Este clar că atacul a devenit ţinta principală a acestora, datorită ineficienţei jucătorilor noştri în faţa porţii, acolo unde, adesea, avem parte de ratări monumentale. Totuşi, să vorbim puţin despre cei care au cele mai mari şanse la un transfer pe Anfield, încă din primele zile ale anului 2013 ...

   Chiar dacă nu este confirmat în totalitate, sunt de părere că Daniel Sturridge va semna cu Liverpool. S-a zvonit că ar fi efectuat vizita medicală la Melwood, acum câteva zile. Pe lângă acest lucru, în ultimele partide nu a fost prezent nici măcar pe banca de rezerve a lui Chelsea. Şi încă un pont în plus ... chiar dacă Rodgers nu a vrut să vorbească despre transferul englezului, Benitez, antrenorul lui Chelsea, a declarat că sunt mari şanse ca Sturridge să fie jucătorul lui Liverpool în iarnă. Deci, cum am mai putea nega mutarea britanicului? Totuşi, ştim că Sturridge nu prea vrea să joace în bandă, cum era folosit la Chelsea, ci ca atacant central. Dacă băiatului îi place acolo şi crede că poate da maximum din el pe acea poziţie, de ce să nu-i acordăm această şansă? Concluzionând situaţia acestui fotbalist, aş fi de acord cu un transfer al său.

   Trecem la un alt ministar ... Tom Ince. Fostul jucător al cormoranilor a explodat la Blackpool, acolo unde marchează gol după gol, iar Rodgers îl doreşte. Totuşi, foarte interesant este că Ince a fost cedat de la Liverpool pe Bloomfield Road, în 2011, pentru o sumă mică (un milion de lire dacă nu mă înşel), iar acum, cormoranii ar putea plăti pe el 4-5 milioane. Se mai întâmplă şi de astea. Sincer, nu l-am văzut deloc jucând pe Ince, însă dacă este un jucător de viitor, merită să încercăm un transfer.

   Se pare că şi postul de portar este pus în discuţie. Pepe Reina gafează din ce în ce mai mult ... şansele sale de plecare cresc din ce în ce mai mult. Jones este a doua soluţie, însă are şi el o vârstă. Cine ar putea fi un viitor portar al cormoranilor ... unul sigur, tânăr, deja cunoscut, bun ... Jack Butland. Acesta este, dacă nu mă înşel, goalkeeper-ul naţionalei U21 a Angliei. Este titular incontestabil la Birmingham City, însă problemele financiare ale acelui club îi forţează pe conducătorii acestuia să-şi vândă vedetele, printre care şi Butland. Cam 6 milioane de lire sterline pare să fie suma de transfer. Eu unul sunt de acord cu acest transfer. Avem nevoie de un tânăr valoros, de perspectivă, în poarta noastră. Trebuie să ne mişcăm repede, pentru că dacă nu o facem, o să îl fure altă echipă. Cred că dacă l-am transfera pe Butland, buturile noastre vor fi asigurate pentru mult timp.

   Cam atât cu zvonurile pe ziua de azi. Aşteptăm să înceapă perioada de mercato, şi să vedem şi noi fapte concrete, că de vorbe şi zvonuri, ne-am cam săturat. Aşa-i bre'?

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.