duminică, 16 ianuarie 2011

AVANCRONICA : Liverpool - Everton

  Derby de zile mari astăzi pe Anfield Road ! Liverpool primeşte vizita lui Everton, rivala de moarte din oraş. Amândouă echipe se află într-o situaţie proastă, cormoranii aflându-se pe locul 13 cu 25 de puncte, iar caramelele de pe Goodison Park se află pe locul 12 cu 25 de puncte.

  În tur, Liverpool a pierdut cu scorul de 2-0 pe Goodison Park, într-un meci incendiar. Pentru Everton a marcat atunci căpitanul Mikel Arteta şi australianul Tim Cahill. La acel meci managerul lui Liverpool era Roy Hodgson, dar acum pe banca cormoranilor este nimeni altul decât legenda Kenny Dalglish. 

  Steven Gerrard (suspendat) şi Jamie Carragher (accidentat) sunt singurele absenţe ale cormoranilor pentru această partidă. În absenţa lor, Kenny Dalglish are toată echipa la dispoziţie pentru a forma un prim 11 eficient, cu care Liverpool să obţină victoria. Problema lui Dalgish este Martin Kelly, fundaşul dreapta care a arătat o formă foarte bună în meciurile în care a evoluat. Astfel, Kenny ar putea juca cu Glen Johnson ca mijlocaş dreapta şi cu Martin Kelly pe postul de fundaş dreapta.

  În echipa lui David Moyes, fundaşul Phil Jagielka lipseşte datorită unei accidentări şi Tim Cahill datorită plecării sale la naţionala Australiei pentru a juca la Asia Cup. Steve Pienaar probabil se va întoarce în primul 11 după ce i-a fost permis să discute cu un alt club un eventual transfer (cred că este vorba de Tottenham Hotspur). Atacantul Yakubu a fost împrumutat la Leicester City. Iată jucătorii pe care se poate baza David Moyes : Howard, Neville, Hibbert, Heitinga, Distin, Baines, Coleman, Pienaar, Osman, Rodwell, Fellaini, Arteta, Bilyaletdinov, Saha, Beckford, Anichebe, Gueye, Baxter, Duffy, Silva, Mucha.

  Va fi al 215-lea derby dintre Everton şi Liverpool. 

  Phil Dowd va fi cavalerul fluierului pe Anfield.

  Meciul va începe la ora 16:05, ora României. Este primul meci a lui Dalglish pe teren propriu de la venirea sa ca antrenor la Liverpool. Atmosfera va fi infernală, iar suporterii nu vor fi mulţumiţi decât cu o victorie.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.