miercuri, 25 mai 2011

6 ani de la Istanbul 2005

 
   Astăzi se împlinesc şase ani de la marele meci de pe stadionul Ataturk din Istanbul. Liverpool a trecut la penalty în finala Uefa Champions League de AC Milan, după ce milanezii au condus la pauză cu scorul de 3-0.

   Diavolii italieni au deschis scorul în minutul 1' prin Paulo Maldini, Crespo majorând avantajul la 3-0, prin goluriele marcate în minutele 39' şi 44'. Gerrard a readus speranţa în minutul 54', după ce a transformat cu o lovitură de cap, o centrare a lui Riise. Două minute mai târziu, Smicer a marcat golul doi al cormoranilor, printr-un şut de la marginea careului. În minutul 60, Xabi Alonso a adus golul egalării, după ce a ratat un penalty, dar apoi a introdus mingea în aţe, după ce mingea a revenit la el. 

   Dudek a salvat miraculos în prelungiri, iar mai apoi, s-a ajuns la penalty. Serginho a ratat primul penalty, urmând ca Hamann să transforme lovitura de la punctul cu var pentru Liverpool. Apoi, Pirlo a ratat o altă lovitură de la punctul cu var pentru Milan, iar Liverpool a înscris prin Cisse. Tomasson a transformat în sfârşit un penalty pentru gruparea de pe San Siro, iar apoi, cormoranii au ratat prin Riise. Kaka a adus golul speranţei pentru diavolii milanezi, urmând ca Smicer să marcheze din nou pentru cormorani, punându-i sub presiune pe jucătorii lui Ancelotti. Dudek a făcut o nouă minune, parând ultima lovitură a lui Shevchenko, iar trofeul a venit în Anglia. 

   Aceasta a fost cea mai frumoasă finală din istoria Uefa Champions League, având în vedere revenirea cormoranilor de la scorul de 3-0 la pauză. Astăzi, ne amintim cu brio de acea finală, visând din nou într-un viitor apropiat la încă una. 

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.