duminică, 15 mai 2011

Avancronica - Liverpool v Tottenham

   
   Acesta este meciul decisiv din acest final de campionat, locul cinci fiind principala ţintă a celor două formaţii. Liverpool porneşte cu prima şansă în această partidă, o victorie asigurându-i poziţia a 5-a şi totodată, calificarea în Europa League. Tottenham Hotspur are nevoie de victorie pe Anfield, pentru a trece peste Liverpool în clasament. Un egal nu ar decide încă de acum ecuaţia calificării, Liverpool fiind nevoită apoi să câştige pe Villa Park, în ultima etapă, pentru a se califica - asta doar în cazul în care meciul de astăzi se termină la egalitate.

   Dacă campionatul ar fi început din momentul venirii lui Dalglish, Liverpool ar fi fost acum pe poziţia secundă în clasament, având cel mai bun atac dintre toate echipele. Dirk Kuyt şi Maxi Rodriguez au o poftă de goluri fantastică - Kuyt a punctat de nouă ori în ultimele opt partide din campionat, iar Maxi a marcat şapte goluri în ultimele trei partide de campionat. Băieţii lui Kenny au câştigat cele mai multe meciuri la trei goluri diferenţă din ligă, întrecând orice echipă din actuala stagiune de campionat. 

   Tottenham Hotspur nu a câştigat decât o singură partidă din ultimele 13, din toate competiţiile. Acest lucru dovedeşte forma slabă a lui Spurs în ultimele luni, dar băieţii lui Redknapp se laudă cu faptul că ei au marcat cele mai multe goluri din afara careului, dintre toate echipele din prima ligă engleză.

   În tabăra gazdelor, Andy Carroll ar putea reveni ca titular, după ce s-a accidentat în partida cu Arsenal. El a lipsit în două din ultimele trei partide jucate de cormorani, dar s-a antrenat bine în această săptămână, şi cred că îl vom vedea în teren mai mult ca sigur - poate de pe banca de rezerve. Raul Meireles a fost schimbat în meciul cu Fulham după ce a acuzat o mică accidentare, dar s-a antrenat şi el alături de echipă toată săptămâna, şi va juca mai mult ca sigur. Este posibil ca şi Jovanovic să ia loc pe banca de rezerve, fiind  uşor accidentat, dar acest lucru pare imposibil. În aceeaşi situaţie se află şi Fabio Aurelio. De accidentările consacrate nu mai vorbesc, pentru că se ştiu (Steven Gerrard, Daniel Agger, Martin Kelly).

   De partea cealaltă, Tottenham stă foarte rău cu accidentările, lipsindu-i câţiva jucători de bază. Dacă Ledley King ar putea reveni în prima formaţie a lui Harry Redknapp, după ce a suferit o accidentare, William Gallas, Gareth Bale, Benoit Assou-Ekotto, Heurelho Gomes şi Jermaine Jenas, vor lipsi cu siguranţă. 

   Liverpool: Reina, Johnson, Carragher, Skrtel, Flanagan, Lucas, Spearing, Meireles, Rodriguez, Kuyt, Suarez, Gulacsi, Kyrgiakos, Wilson, Robinson, Poulsen, Shelvey, Cole, Carroll.
   
   Tottenham Hotspur: Cudicini, Pletikosa, Bassong, Dawson, Kaboul, Lennon, Kranjcar, Pienaar, Sandro, Modric, Jenas, Rose, Van der Vaart, Defoe, Pavlyuchenko, Crouch.

   Howard Webb va conduce această partidă de la centru, el fiind cavalerul fluierului şi la acel show de pe Anfield : Liverpool 5-0 Birmingham City.

   Cele două echipe au nevoie disperată de puncte, dar Liverpool are avantajul terenului propriu. Cu o victorie, calificarea este asigurată, iar acest lucru ne-ar salva cât de cât sezonul 2010-2011, sezon stricat complet de Roy Hodgson - antrenorul care ne-a dus chiar şi pe locul 18. Kenny a preluat echipa de pe poziţia a 12-a, şi a transformat-o într-o forţă de temut a acestui final de sezon. Go Reds! 

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.