sâmbătă, 15 octombrie 2011

AVANCRONICĂ - Liverpool v Manchester United

   
   Iata-ne ajunsi foarte aproape de cel mai mare derby din istoria fotbalului englez - Liverpool v Manchester United. Dupa unele statistici recente, acest mare meci este urmarit de pe 600 de milioane de oameni din întreaga lume.

   Trupa lui Ferguson nu a simtit gustul victoriei de mult timp pe Anfield, pierzând ultimele trei deplasari, iar forta acestui derby este demonstrata si prin faptul ca în ultimele 25 de meciuri, s-a înregistrat doar un singur egal între cele doua echipe.

   Scopul cormoranilor în acest sezon este prinderea unui loc în primele patru pozitii ale clasamentului, si automat accederea în Uefa Champions League, iar pentru acest lucru, Kenny Dalglish a investit foarte mult în echipa, în aceasta vara, iar rezultatele trebuie sa se vada. Liverpool se afla momentan pe pozitia a 5-a a clasamentului, cu 13 puncte din sapte meciuri, iar pe teren propriu, cormoranii nu au pierdut înca vreun meci. Fata de sezonul trecut, s-a mai rezolvat putin si problema victoriilor în deplasare, iar dupa socurile de la Stoke si de la Tottenham, se pare ca echipa lui Dalglish si-a intrat în ritm. De la venirea 'regelui' pe banca, elevii sai au pierdut doar o partida pe teren propriu din 14 meciuri, fapt care sugereaza dominarea oricarui adversar de catre Liverpool, pe Anfield.

   În ceea ce privesc accidentarile, Dalglish este relaxat, deoarece toti jucatorii sunt apti pentru acest derby. Luis Suarez a revenit dupa meciul Uruguay-ului de la Copa America, acolo unde a si marcat, dar este foarte probabil sa-l vedem si pe Gerrard în primul 11, chiar în spatele lui Suarez, într-o încercare a lui Dalglish de a juca cu cinci mijlocasi, pentru a dejuca tacticile batrânului Ferguson.

   Manchester United este într-o forma buna, aflându-se pe prima pozitie a clasamentului, alaturi de Manchester City, dar Sir Alex Ferguson va trebui sa se îngrijoreze de problemele defensivei diavolilor, dupa aceasta mini-pauza, mai ales dupa ce Stoke City, Basel si Norwich City si-au creat ocazii mari de gol la poarta lui United. În ultimele 16 partide din toate competitiile, trupa lui Sir Alex a primit gol în toate meciurile, cu exceptia a patru dintre ele, fapt care întareste din nou ideea ca defensiva lor este deficitara.

   Nici batrânul lor antrenor nu este scutit de accidentari. Nemanja Vidic ar trebui sa revina dupa ce a jucat în partida Serbiei din calificari, iar Johny Evans si Rio Ferdinand vor fi si ei disponibili, dar Chris Smalling nu cred ca va reveni. David de Gea va reveni cel mai probabil în partida de sâmbata, în locul lui Lindegaard, care a aparat în ultima partida a diavolilor.

   Majoritatea suporterilor sunt indecisi în privinta rezultatului acestui meci. Un redactor al unui ziar din Albion spunea: "Întotdeauna asteptam acest meci, înca de la începutul campionatului. Manchester United nu joaca destul de bine ca sa obtina un rezultat pe Anfield, în opinia mea. Întoarcerea lui Vidic nu ar fi suficienta pentru ca United sa se apere bine. Liverpool are o dorinta mai mare de a câstiga pe Anfield, decât o are United, iar Dalglish stie cum sa-i motiveze pe jucatorii sai, pentru a pune presiune mare pe tânarul lor goalkeeper. Voi paria pe Liverpool!"

   Dupa unele statistici organizate, pentru a vedea opinia suporterilor fotbalului, se pare ca posibilul scorul preferat de acestia este de 2-1 în favoarea cormoranilor.

   Andre Marriner va conduce partida de sâmbata, el conducând si acea victorie de acum doua sezoane de pe Anfield, când formatia noastra a trecut cu scorul de 2-0 de diavolii rosii, prin golurile marcate de Torres si N'Gog. Englezul va fi asistat pe margini de Ledger si McDonough, iar al patrulea oficial al partidei va fi Phil Dowd.

   Cu totii stim ca va fi o partida grea pentru Liverpool, dar cormoranii trebuie sa se mobilizeze asa cum o fac la majoritatea derby-urilor de pe Anfield. Cu ajutorul lui Dumnezeu, putem obtine un rezultat magnific, care ne va ajuta foarte mult! Hai Liverpool!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.