sâmbătă, 1 octombrie 2011

Victorie în derby: Everton 0-2 Liverpool

   
   Cormoranii pleacă în sfârşit cu cele trei puncte de pe Goodison Park, după ce în ultimii ani am clacat-o de multe ori acolo. A fost un meci dificil, care şi-a meritat pe deplin titlul de derby, după ceea ce s-a petrecut în teren şi în tribune.

   Băieţii lui Dalglish au început meciul cu bine, cu câteva faze de poartă, dar şi Everton a avut câteva ocazii bune de a marca. Probabil punctul culminant al acestei partide a fost în minutul 23, atunci când Jack Rodwell l-a faultat dur pe Luis Suarez, iar centralul Martin Atkinson i-a arătat cartonaşul roşu. După acest moment, goana spre poarta lui Howard a fost inevitabilă, iar în minutul 44, Dirk Kuyt ratează un penalty obţinut de Luis Suarez. Olandezul nu a şutat rău, dar Tim Howard a parat bine lovitura. În prelungirile primei părţi, Charlie Adam încearcă poarta aceluiaşi Howard, printr-un şut puternic din afara careului, care se opreşte în transversala porţii.

   În mitanul secund, posesia este tot de partea cormoranilor, iar Dalglish forţează, introducându-i pe Steven Gerrard şi Craig Bellamy. Odată cu intrarea clasicului căpitan, se vede clar determinarea lui Liverpool, care reuşeşte să marcheze în minutul 71, prin Andy Carroll. Sperăm ca englezul să prindă aripi după acest gol. În minutul 82, Suarez marchează în poarta lui Howard, după o neînţelegere între Distin şi Baines. Jordan Henderson intră şi el, fiind plasat în centrul mijlocului, alături de mentorul său, Steven Gerrard. Fanii gazdelor au înnebunit după ce au văzut scorul de pe tabelă, şi au început să arunce cu diferite obiecte în jucătorii cormoranilor care executau loviturile de la colţ. După cele întâmplate, în minutul 92, Kuyt profită şi el de o neînţelegere între portarul gazdelor şi un jucător, şi trimite mingea în bară, aceasta fiind ultima fază a partidei.

   Aşadar, Liverpool adaugă încă trei puncte preţioase în clasament, iar peste două săptămâni, cormoranii primesc vizita lui Manchester United pe teren propriu, într-un meci de-a dreptul nebun. 

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.