duminică, 17 aprilie 2011

Avancronica: Arsenal Londra - Liverpool

   
   Emirates Stadium va găzdui astăzi derby-ul etapei în Anglia. Liverpool o vizitează pe Arsenal Londra, într-un meci ce contează foarte mult pentru ambele echipe. Fiecare ţine să-şi îndeplinească obiectivul propus, iar cele trei puncte par a fi foarte importante pentru ambele echipe. 

   În ultimele şapte meciuri dintre cele două echipe, au fost realizate cinci rezultate de egalitate. După Manchester United, Arsenal a marcat cele mai multe goluri acasă dintre toate echipele din Premier League. Oamenii lui Kenny Dalglish sunt obişnuiţi să câştige împotriva echipelor mari, reuşind acest lucru de foarte multe ori în acest sezon. Andy Carroll a marcat pe Emirates în acest sezon pe când era la Newcastle, iar acum ţinteşte să o facă din nou în tricoul lui Liverpool. 

   În tabăra gazdelor, foarte mulţi jucători sunt incerţi pentru această partidă. Este aşteptată revenirea în poartă a lui Wojciech Szczesny, Jens Lehmann fiind probabil portar de rezervă. Johan Djourou, Alex Song şi Denilson par a fi apţi pentru meciul de astăzi, în timp ce Bacary Sagna este în dubii, iar Manuel Almunia şi Thomas Vermaelen nu vor juca nici ei datorită accidentărilor.

   De partea cealaltă, Liverpool are şi ea câteva probleme în lot. Daniel Agger şi Steven Gerrard lipsesc cu siguranţă alături de Glen Johnson şi Martin Kelly, datorită accidentărilor. Tânărul John Flanagan va juca cel mai probabil din nou pe partea dreaptă a apărării lui Liverpool, în timp ce Fabio Aurelio ar putea evolua din nou pe partea stângă a apărării cormoranilor cum a făcut-o şi în partida cu Manchester City.

   Andre Marriner va arbitra derby-ul de astă-seară, acolo unde Arsenal este favorită la casele de pariuri cu o cotă de 1,75. Egalul este cotat cu 3,40, iar victoria cormoranilor este cotată cu 4,65.

   Deşi o victorie este aproape imposibilă pe Emirates, cormoranii vor trebui să dea tot ce e mai bun din ei pentru că cele trei puncte sunt necesare pentru noi. Go Reds!   

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.