duminică, 27 februarie 2011

AVANCRONICA : West Ham United - Liverpool

   
   Liverpool se deplasează astăzi pe Boleyn Ground pentru a juca partida cu West Ham United, actuala lanternă roşie a Premier League-lui. Va fi un meci gen 'totul sau nimic' pentru că şi Liverpool are nevoie de victorie, dar mai ales West Ham United care se luptă pentru evitarea retrogradării. 

   Ultimele patru meciuri dintre Liverpool şi West Ham au fost câştigate de băieţii lui Kenny Dalglish. Cormoranii au trei meciuri de când nu au fost învinşi în deplasare, iar West Ham pare a fi următoarea ţintă pentru obţinerea unei victorii. Băieţii lui Avram Grant sunt pe penultimul loc în clasamentul Premier League la goluri marcate acasă. Doar Birmingham (13) a marcat mai puţine goluri pe teren propriu decât West Ham United (14). Ultimul meci pe Boleyn Ground s-a încheiat cu victoria lui Liverpool, scor 2-3 în sezonul trecut. Doar trei victorii au fost obţinute de formaţia din Londra pe teren propriu în acest sezon. Ultimul meci de pe Boleyn Ground a fost pierdut de West Ham, scor 0-1 în compania lui Birmingham City, acesta fiind un derby de supravieţuire în primul eşalon din Anglia.

   În tur, Liverpool a învins cu 3-0 pe Anfield Road, golurile fiind marcate de Glen Johnson, Dirk Kuyt şi Maxi Rodriguez. A fost poate cea mai clară victorie a cormoranilor din perioada Roy Hodgson.

   West Ham United are câteva indisponibilităţi în lot pentru acest meci. Internaţionalul englez, Matthew Upson, va rata partida datorită unei accidetări, acelaşi lucru întâmplându-se şi cu vedeta Robbie Keane. În schimb, este aşteptat debutul în Premier League a lui Thomas Hitzlsperger care a debutat pentru West Ham luni, în FA Cup. 

   De partea cealaltă, Liverpool trebuie să decidă în ultimul moment dacă va folosi câţiva jucători importanţi. Este aşteptată revenirea lui Steven Gerrard pe teren, Martin Kelly, Daniel Agger şi Glen  Johnson trebuind verificaţi pentru a vedea dacă sunt apţi pentru joc. Fabio Aurelio şi Andy Carroll lipsesc datorită accidentărilor, dar vor reveni curând. 

   Cavalerul fluierului va fi Mark Halsey, arbitru englez în vârstă de 49 de ani.

   Suntem încrezători că Liverpool va face o partidă bună, iar cele trei puncte vor veni pe Anfield. Suarez este aşteptat în primul 11, iar după meci, vom publica statisticile jocului alături de postarea privind meciul de pe Boleyn Ground. We're going to win there!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.