joi, 24 februarie 2011

AVANCRONICA : Liverpool - Sparta Praga

   Liverpool este asaltată astăzi de spartanii din Praga pentru a juca manşa retur a 16-imilor Europa League. În tur, cormoranii au remizat pe Generali Stadion din Praga, scor 0-0, casele de pariuri arătând-o pe Liverpool ca favorită la calificare. 

   În manşa tur, băieţaşii lui Kenny au închis foarte bine drumul spre poarta lui Reina, obţinând un egal care contează mult în ecuaţia calificării. După prestaţia modestă a formaţiei de pe Anfield în Cehia, Kenny Dalglish a afirmat că va fi o altă Liverpool pe Anfield. Să nu-i subestimăm însă pe cei de la Sparta care au avut câteva ocazii importante în tur. Fotbalul nu se joacă pe hârtie, ci pe teren! Acolo vor trebui să se lupte cele două echipe pentru un loc în optimile Europa League. 

   Formaţia cehă are toată echipa la dispoziţie, iar antrenorul Jozef Chovacec trebuie să trimită cea mai bună formulă pentru a putea face faţă pe Anfield. Pentru o calificare mai departe, spartanii trebuie să facă tot posibilul să marcheze şi să aibă o posesie bună pe Anfield, ceea ce este aproape imposibil, pentru că Liverpool, pe teren propriu, este o echipă greu de învins. Un factor esenţial îl prezintă şi suporterii cormoranilor, care vor crea cu siguranţă o atmosferă fantastică, acest lucru putând să-i intimideze pe jucătorii adverşi.

    Liverpool are câteva probleme cu accidentările jucătorilor, iar câţiva băieţi din trupa lui Dalglish sunt indisponibili pentru această partidă. Cu siguranţă că cea mai grea absenţă este cea a căpitanului Steven Gerrard care încă este în recuperare de la accidentarea suferită în partida cu Chelsea la muşchii aductori. Kenny a declarat că preferă să-l odihnească pe căpitan pentru a fi apt în partidele viitoare din campionat, dar englezul ar putea fi rezervă. Luis Suarez nu are drept de joc pentru că a fost trecut pe lista Uefa Champions League a lui Ajax Amsterdam, atunci când formaţia olandeză îl avea pe uruguayan şi era în acestă competiţie. Probabil că va fi rechemat şi Martin Kelly în primul 11 după ce a fost odihnit în tur, Johnson trecând pe stânga, iar linia de fund ar putea fi completată cu Skrtel şi Kyrgiakos. Daniel Agger este aşteptat şi el să revină după accidentarea suferită, dar ar putea fi trecut şi el pe banca de rezerve. Andy Carroll, ex-atacantul lui Newcastle, nu poate juca datorită faptului că este accidentat, revenirea lui fiind programată pentru derby-ul cu Manchester United de pe 6 martie. Jay Spearing este în continuare accidentat, dar vestea bună este că Joe Cole poate începe din primul minut, acesta fiind apt după o accidentare care l-a ţinut pe bancă ceva timp. 

   Sperăm ca Liverpool să obţină calificarea în optimi, acolo unde vor putea da piept cu câştigătoarea dintre Sporting Braga şi Lech Poznan. În tur, la Poznan, Lech a învins cu 1-0. Hai Liverpool !

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.